Els Ateneus Cooperatius del Vallès Oriental i del Vallès Occidental, amb la missió d’apropar l’economia social i solidària (ESS) a l’administració pública local de les dues comarques, han organitzat un itinerari formatiu sobre el paper de l’administració local en el desenvolupament de l’ESS.
Es tracta d’una formació de 20 hores adreçada a personal de l’administració pública local del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.
La formació vol donar a conèixer què és l’economia social i solidària i els seus principis bàsics, així com els beneficis i oportunitats que genera en els territoris; mostrar el context global de l’ESS; explicar exemples pràctics del territori o singulars i abordar les eines de què disposa l’administració local per promoure l’ESS.
També aprofundir en el paper de l’administració pública davant l’ESS i oferir bones pràctiques; treballar la intercooperació entre administracions locals; elaborar un mapa de recursos i conèixer què són les clàusules socials i com es poden incorporar a les polítiques de contractació.
En aquest sentit, en les quatre sessions de la formació es tractarà què és l’economia social i solidària, l’administració local i el desenvolupament local i transformador dels territoris; bones pràctiques al territori des de l’administració local; recursos i intercooperació entre administracions locals: construcció d’una matriu de recursos compartits a escala comarcal; i les clàusules socials i la nova llei de contractació pública.
Les formacions compten amb la col·laboració de professionals de la talla de Jordi Garcia Jané (L’Apòstrof), Ivan Miró (La Ciutat Invisible), Joan Segarra (La Confederació) o Marc Vilanova (Facto Assessors).
L’activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia. Està limitada a 50 places i es desenvoluparà durant quatre matins de maig en diferents ciutats de les dues comarques: Barberà del Vallès, Granollers, Sabadell i Montornès del Vallès.
Per inscriure’s cal omplir el formulari d’inscripció.