Ajuntament de Cardedeu

Organitzador

Ajuntament de Cardedeu
WEB
http://www.cardedeu.cat

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Tèxtil Rase Fàbrica de Cultura, Carrer Llinars, Cardedeu, España
Tèxtil Rase Fàbrica de Cultura, Carrer Llinars, Cardedeu, España
Categoria
Codi QR

Data

11 jul. 2018

Hora

18:00

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Economia Social i Solidària a “Cardedeu en transformació”

Cardedeu en transformació

Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu


Economia Social i Solidària a Cardedeu” és el títol de la propera jornada de “Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu” que se celebrarà el dimecres 11 de juliol, a les 6 de la tarda, a la sala polivalent de la Tèxtil Rase.

L’Economia Social i Solidària (ESS) és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques formals i informals que prioritzen les necessitats de les persones, el bé col·lectiu per sobre del lucre i, en definitiva, una transició cap a una economia i una societat més justes. Per això, desenvolupa una gestió transparent, col·lectiva i responsable amb l’entorn social i mediambiental. Es tracta d’una economia arrelada al territori i que, d’acord amb les dades oficials, ofereix una feina estable i de qualitat.

En aquest sentit, a Cardedeu s’ha posat en marxa el projecte DeCoop – Economies Transformadores per difondre els valors de l’ESS, assessorar i formar a diversos sectors socioeconòmics del poble i incorporar criteris de compra i gestió responsable al propi Ajuntament. També s’ha engegat el PuntCoop Cardedeu, el servei d’assessorament local, públic i permanent en ESS en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, i s’han programat diverses formacions. A més, el proper 29 de setembre es celebrarà la 1a Fira d’Economia Social de Cardedeu.

A més de la presentació i introducció del projecte per part de la regidora de Desenvolupament Local, Núria Hernández, la jornada comptarà amb la presència de dos persones expertes que contextualitzaran i detallaran el projecte:

  • Montse Lamata, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental
  • Ruben Suriñach, coordinador de la diagnosi i el Pla d’Acció en ESS a Cardedeu

La jornada “Economia Social i Solidària a Cardedeu” té com a finalitat d’explicar, amb profunditat, un dels objectius estratègics marcats pel govern municipal.

X