Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/
Codi QR

Data

27 maig 2020

Hora

16:00 - 20:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Formació online: Comunicació enfocada al micromecenatge

Descripció i objectius

La Fundació Goteo, en associació amb Heres Social i Facto Cooperativa impulsa el projecte CrowdCoop. La proposta parteix de la necessitat de comptar amb un eina de finançament alternatiu especialitzada en l’àmbit cooperatiu que, a més de proporcionar formació i assessorament als projectes en campanya, permeti la creació de comunitat i permeti l’aportació de fons complementaris a través del crowdfunding (micromecenatge) i el matchfunding, així com oferir un itinerari complert per a la creació de campanyes de micromecenatge, i la creació de cooperatives fins al seu primer finançament o el llançament d’un nou producte o servei.

El treball conjunt entre les tres entitats ha permès identificar la necessitat de crear CrowdCoop: una plataforma de finançament col·lectiu, amb codi obert i replicable, especialitzada en cooperatives, adaptada als necessitats i particularitats del sector. Aquesta eina es desenvoluparà amb el projecte «Singulars», però l’objectiu és que continuï en funcionament durant molts anys per fer un servei al món cooperatiu i de l’economia social.

L’objectiu del projecte CrowdCoop, doncs, és fer créixer no només la massa social del món cooperatiu, sinó també el propi sector. CrowdCoop ofereix un programa de formació integral i càpsules formatives aïllades dirigides a iniciatives d’emprenedoria social.

Continguts

 • Objectiu de la campanya: com assolir-lo?
 • Identificació de funcions dins la cooperativa: recursos que tenim i necessitem
 • Definició de públics
 • Creació/cura de la comunitat: identificació dels canals de comunicació
 • Generació de valors
 • Què volem transmetre
  • To, registres i formats que fer servir, adaptació als canals
  • Com creem missatges
 • Treball pràctic en grups
 • Elaboració del cronograma

L’activitat, a càrrec d’Eloisa Orge de Fundació Goteo, s’impartirà a través de la plataforma Zoom (Nota: no cal obrir un compte en aquesta plataforma; prèviament es farà arribar un enllaç per correu electròic a les persones participants).

Material necessari: ordinador amb connexió a Internet, càmera (opcional) i altaveus.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

 

Formulari d’inscripció