Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Altres Organitzadors

Associació FESS Granollers
Associació FESS Granollers
Nostris Sènior
Nostris Sènior

Adreça

La Progressiva
Plaça de la Vila, Parets del Vallès, España
Codi QR

Data

22 juny 2022

Hora

18:30 - 20:30

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Convivència o soledat: envelliment actiu i cohabitatge sènior

Segons l’OMS, l’envelliment actiu és el “procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida en el camí de les persones cap al nostre envelliment”.

Fins ara, els serveis i activitats per a gent gran han intentat cobrir, bàsicament, necessitats assistencials. Aquest col·lectiu, cada cop més nombrós i divers, necessita també polítiques inclusives i que promoguin un rol social més actiu i participatiu. 

L’habitatge cooperatiu sènior, altrament dit cohabitatge sènior, és una iniciativa destinada a què les persones puguin habitar la seva vida d’una manera més sostenible i d’acord amb els seus valors. Aquest model fomenta la relació entre la comunitat i trenca amb dinàmiques d’aïllament i soledat. En definitiva, va més enllà de les lògiques assistencials en les quals les persones són simples receptores de serveis, per passar a ser subjectes actius i prendre decisions de com volen que siguin les seves cures.

En aquesta jornada parlarem de l’envelliment actiu amb Sònia Díaz de l’Associació Siena, i ho enfocarem en el camp de l’habitatge cooperatiu sènior, un sector clau que pot donar resposta a diferents necessitats i facilitar una vida digna a les persones grans. 

A través d’un col·loqui, també podrem coneixerem les experiències de membres la cooperativa El Nostre Racó (Santa Maria de Palautordera) i de Nostris Sènior (associació de cohabitatge sènior de Lliçà de Vall), un projecte que cerca noves sòcies que es vulguin sumar a conviure amb dignitat i d’una manera autogestionada.

Us esperem el dimecres 22 de juny, a les 18:30 h, a Parets del Vallès a la seu de la cooperativa La Progressiva (Pl. de la Vila, s/n)!