Ajuntament de La Roca del Vallès

Organitzador

Ajuntament de La Roca del Vallès

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/
Categoria
Codi QR

Data

18 juny 2020

Hora

15:00 - 17:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Formació online: Eines financeres i recursos a l’abast de l’ESS

Descripció

Una de les necessitats més importants que tenen els projectes empresarials, en alguns moments de la seva vida, són els recursos financers i econòmics. Ja sigui per arrencar, ja sigui per invertir en material o en maquinària, les possibilitats de retorn de préstecs, crèdits o pòlisses són també particulars en les entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Durant la crisi de la Covid-19 s’han realitzat diferents campanyes d’intercooperació per la recollida de finançament per fer front a la situació, com per exemple Suma’t al Consum Agroecològic! (per reivindicar un model de consum responsable amb les persones i amb la vida, posar en valor la pagesia i els productes de proximitat i locals com una manera de fer front a la crisi). Un altre exemple és #dESSconfinemPonent, on l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l’ESS, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge solidari per donar suport al teixit cooperatiu de Ponent en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a aquesta situació de crisi.

Un bon exemple és el  Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, on diferents organitzacions de l’ESS catalana han impulsat el projecte de recollida de fons per donar suport econòmic a 26 iniciatives que aportaven solucions directes, cosint mascaretes, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar.

Fa temps que també aquesta branca de l’ESS està plenament desenvolupada i tenim diverses eines a la nostra disposició. Les voleu conèixer?

Objectius

  • Conèixer els principals projectes existents
  • Conèixer les diferents eines financeres que s’ofereixen i les seves utilitats

Continguts

  • Particularitats de les finances ètiques i els motius pels quals es diferencien de les finances convencionals
  • Principals projectes existents actualment (Fiare, Coop57, Triodos Bank, etc.), les principals semblances i diferències
  • Eines financeres a disposició dels projectes i les seves utilitats

Metodologia

Format de “classe magistral” amb presentació de diapositives. La sessió tindrà lloc a través de la plataforma Zoom (nota: no cal registrar-se). Els participants s’hauran d’inscriure i posteriorment rebran un correu electrònic amb l’enllaç per connetar-se i unes petittes instruccions.

Adreçat a

Grups de persones emprenedores, empreses i iniciatives de l’ESS comarcal, responsables de l’àrea econòmica d’empreses cooperatives, associacions i entitats de l’Economia Social i Solidària, i persones interessades a títol individual.

A càrrec de

Arnau Galí, tècnic i activista de l’ESS.

Preu

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Per a més informació, cal contactar per correu electrònic a l’adreça empresa@laroca.cat.

 

Formulari d’inscripció