Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Carrer d'Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, España
Codi QR

Data

16 set. 2022

Hora

10:00 - 12:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Formació: ‘Com relacionar-se amb els mitjans’

Descripció

Tot i que és important que cada projecte desenvolupi els seus propis canals de comunicació, no s’ha de menystenir el paper que juguen els mitjans de comunicació en la difusió de les nostres iniciatives. És a les nostres mans que els continguts informatius que es publiquen siguin de qualitat i col·laborin a la millora del posicionament de l’economia social i solidària.

Per fer-ho possible, cal entendre com funcionen els diferents mitjans de comunicació que poden fer una cobertura periodística de la nostra activitat, i cal trobar el canal i el context ideal perquè allò que per a nosaltres és tan rellevant sigui també considerat com un fet noticiable per a la premsa.

Més enllà de la comunicació informativa, també podem valorar les opcions de difondre la nostra activitat com a anunciants. Pensem com enfocar-la i si és viable.

Continguts

  • Conèixer els mitjans de comunicació de l’entorn i amb quins espais o programes compten, per saber com i quan dirigir-los les nostres propostes comunicatives.
  • Detectar els criteris de noticiabilitat, amb exemples diversos de mitjans comarcals, per entendre quins fets són més susceptibles de ser publicats.
  • Repassar les diferents formes d’oferir la informació a la premsa (les més formals i les més informals) i aprofundir en com vendre millor la nostra activitat perquè acabi sent publicada.
  • Quins elements hem de tenir en compte a l’hora de planificar una campanya publicitària. Què ens pot ajudar a abaratir costos, com delimitem quins són els suports que ens poden resultar més efectius i com avaluem l’impacte.

Objectius

  • Coneguem els mitjans de comunicació
  • Què és noticiable?
  • Les notes de premsa
  • Les rodes de premsa
  • Altres maneres de relacionar-nos amb els mitjans
  • Definició d’una campanya publicitària i estudi de viabilitat (cronograma, opció de suports, fonts de finançament…).

Públic destinatari

Persones d’entitats, cooperatives, col·lectius o moviments populars amb neguit comunicatiu pel que fa als seus projectes.

Dades pràctiques

L’activitat tindrà lloc al Centre Audiovisual de Granollers, situat al Centre Audiovisual Roca Umbert (C/ Enric Prat de la Riba, 77, Granollers). És gratuïta i anirà a càrrec de Sergio Carrillo, periodista i tècnic de comunicació de l’Ateneu Cooperatiu, i de Ramon Torrents, editor del diari SomGranollers.

>> Formulari d’inscripció <<