Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Altres Organitzadors

La Coopmunitat
La Coopmunitat
Carrer de Font i Boet, 7, Caldes de Montbui, España

Adreça

Carrer de Font i Boet, 7, Caldes de Montbui, España
Carrer de Font i Boet, 7, Caldes de Montbui, España
Categoria
Codi QR

Data

17 set. 2019

Hora

16:00 - 19:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Introducció a la tecnologia Blockchain

Descripció:

La blockchain és una tecnologia que aspira a crear noves formes de concebre el món digital i les interaccions entre les diferents parts. Avui dia ja comença a dibuixar una forta petjada i, per tant, es troba a l’avantguarda del desenvolupament tecnològic actual. Aquesta tecnologia esdevé una oportunitat en un sector emergent del mercat, i creiem que la combinació de blockchain, plataformes i cooperativisme, és clau per contribuir a que aquesta tecnologia no sigui una eina més, sinó que sigui capaç d’afavorir l’apoderament de les persones i donar resposta als problemes socials, treballant en pro de l’assoliment d’un desenvolupament sostenible.

Aquest taller s’emmarca en un projecte singular impulsat per La Coopmunitat SCCL, amb el suport d’SprintCoop SCCL, Jamgo SCCL i l’Associació Blockchain Catalunya, que té per objecte introduir a totes les persones en els potencials usos de la tecnologia blockchain, sota el prisma de l’ESS, per tal de promoure i impulsar la seva aplicabilitat transversal en el cooperativisme.

El taller que us proposem és d’introducció (per a tots els públics). A banda d’aquestes formacions, però, també disposem de tallers avançats per interessades que ja coneguin què és el Blockchain i vulguin aprofundir.

Continguts:

Primera part (1,5 h):

 • Introducció a la Blockchain: elements bàsics i principals característiques
 • Funcionament d’una cadena de blocs
 • De l’internet de la informació a l’internet del valor
 • Tipus de blockchain i algoritmes de consens
 • Contractes intel·ligents (Smart contracts) i identitat digital auto-sobirana

Segona part (1 h):

 • Introducció a l’economia del token
 • Casos d’ús amb Blockchain: Sector transport i distribució, micromecenatge i finançament, processos participatius, identitat digital i protecció de dades, monedes socials, traçabilitat de diners, transparència (licitacions i concursos públics, titulacions acadèmiques…), sector sanitari, smart grids energètiques, màrqueting, drets d’autor, propietat compartida, emmagatzemament de dades i molts més…)
 • Models de negoci Blockchain
 • Alinear la Blockchain amb l’ESS i el cooperativisme
 • Com identificar quan una Blockchain és útil
 • Presentació de “La Coopmunitat Blockchain”

Espai per compartir (0,5 h):

 • Preguntes i reflexions
 • Plantejament de propostes i xarxa de co-creació

Objectius:

Donar a conèixer la nova tecnología transferència de valor i enregistrament d’informació auto-certificada i sense intermediaris. Conèixer exemples d’implementació real, les principals àrees d’investigació i les possibilitats sota el prisma de l’Economia Social i Solidària.

Públic objectiu:

Persones emprenedores, empreses i projectes (en general, però especialment tecnològics), personal d’impuls i d’acompanyaments de projectes, departaments d’innovació d’administracions. Centres d’investigació tecnològica i startups. Sector educatiu (acceleradores de projectes d’universitats, alumnes de formació professional sobre aplicacions web, multiplataforma…). Qualsevol persona interessada en conèixer el blockchain.

A càrrec de:

Jairo Echávez, de La Coopmunitat, SCCL

Lloc:

Cooperativa 70 (c/ Fon i Boet, 7, 08140 Caldes de Montbui –  veure mapa)

Preu:

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Formulari d’inscripció

X