Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Altres Organitzadors

La Clau que obri tots els panys
La Clau que obri tots els panys
WEB
http://laclaubaixmontseny.org/

Adreça

Centre Cultural "La Clau", Carrer d'Alguersuari, Sant Celoni, España
Centre Cultural "La Clau", Carrer d'Alguersuari, Sant Celoni, España
Codi QR

Data

23 oct. 2019

Hora

19:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Taula Territorial: “Llei d’ESS a Catalunya: una oportunitat per al cooperativisme i les economies comunitàries”

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental pretenem mostrar d’on ve la necessitat d’una nova llei i de quina manera pot interpel·lar al cooperativisme i a les diferents entitats que conformen les anomenades “economies comunitàries”.

Ivan Miró és soci-treballador de la cooperativa La Ciutat Invisible i membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. L’any 2014 va participar en la proposta de Llei d’ESS de la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Autor de llibres com L’Economia Social i Solidària a Barcelona o Ciutats Cooperatives, actualment treballa en l’informe de l’economia social i solidària a Catalunya.

Joan Segarra és Director de la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Director de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, President de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i Secretari de l’AESCAT (Associació Economia Social Catalunya) i pot aportar una visió global d’aquest procés.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Formulari d’inscripció

 

Què és la Taula Territorial de l’ESS?

Es tracta d’un espai de trobada, de treball, de reflexió i participació activa, per articular conjuntament les accions que es duran a terme des de l’Ateneu Cooperatiu i per promoure l’ESS al territori, amb l’esperit d’anar sumant de mica en mica nous projectes i noves visions.

Aquest espai de trobada ens permet generar relacions de confiança, identificar necessitats i reptes i establir línies de treball conjuntes. És un espai d’aprenentatge col·lectiu amb el qual podrem dibuixar el futur de l’economia social i solidària al Vallès Oriental i establir mecanismes de col·laboració estables. De vegades es fan trobades sectorials i/o temàtiques segons les necessitats que es van detectant.

Els objectius de la Taula Territorial són:

  • Reunir en un espai de coordinació als representants de l’economia social, solidària i cooperativa, l’administració pública, entitats locals, agents educatius, xarxes, plataformes ialtres agents de referència
  • Analitzar reptes i necessitats al voltant de l’economia social i solidària en el nostre territori i promoure línies estratègiques i accions concretes a desenvolupar des de l’Ateneu
  • Detectar espais de cooperació i sinèrgies de desenvolupament entre el agents que en formen part, que puguin donar peu a projectes compartits i a la generació d’un mercat social a la comarca
  • Promoure l’avaluació conjunta de les actuacions programades i de l’impacte generat
  • Compartir informació i recursos d’interès comú
  • Establir canals de comunicació i difusió per donar visibilitat a les accions que es porten a terme des de l’Ateneu