Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/
Codi QR

Data

07 oct. 2020

Hora

18:30

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Propostes per afrontar les crisis des de l’Economia Solidària

Torna la 3a Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers, amb la voluntat d’oferir un espai de reflexió al voltant de les economies transformadores i de la transició ecosocial. Enguany, en no poder-se organitzar una fira de presentació de projectes a la plaça, s’han programat un total de 7 xerrades al Museu de Granollers. Totes elles han estat pensades per entitats representatives de l’ESS del territori: l’associació FESS Granollers, L’Eixida, Granollers Pedala, La Magrana Vallesana i Granollers en Transició, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Inaugurem la fira amb la presència d’Arnau Galí i Montiel, tècnic en ESS i membre de la XES (Xarxa d’Economia Solidària), que ens apuntarà algunes propostes que tenen aquest conjunt d’entitats per afrontar les crisis. La covid-19 ha fet aflorar de manera colpidora la interrelació entre les crisis mediambiental, econòmica i social preexistents, i ha agreujat  les desigualtats socials i la precarietat en els serveis públics.

Mentre que alguns sectors segueixen lucrant-se del model de producció i consum que ha generat aquesta crisi global, també s’ha incentivat la comunicació entre molts sectors i moviments socials: primer per trobar espais de reflexió comuns i coordinar actuacions i, després, per definir mesures alternatives que posin fre a la lògica depredadora capitalista i que, situant la vida al centre, impulsin una transició ecosocial i un nou sistema socioeconòmic.

L’accés al Museu de Granollers estarà limitat a 45 persones, que s’acceptaran per ordre d’arribada. La xerrada s’enregistrarà, amb el permís de les assistents, i es compartirà en obert a través dels contactes i xarxes de l’Ateneu Cooperatiu i de les entitats organitzadores.