TORNA LA 6A FIRA ECOSOCIAL DE CARDEDEU!

EDICIÓ 2022

EDICIÓ 2021

PROGRAMACIÓ 2021 PER DIES:

EDICIÓ 2020

La 3a Fira Ecosocial de Cardedeu va esdevenir-se en un moment en què la situació socio-sanitària no permetia oferir l’espai de paradetes de projectes. No obstant, la Fira va comptar amb 4 dies de xerrades que van tenir lloc al Teatre Auditori de Cardedeu (Avda. Rei en Jaume, 118). S’hi va poder participar presencialment amb inscripció prèvia, ja que hi havia un aforament limitat a un màxim de 125 persones. Tot i així, també es va poder seguir la retransmissió en directe de les ponències. En aquest espai compartim els vídeos de totes les xerrades. 

MIRA'T ELS VÍDEOS!

Com s’ha vist afectada la producció i distribució alimentària a casa nostra? En parlarem amb Laia Batalla, co-autora de l’informe “Xarxes alimentàries locals en temps de Covid-19” i directora de l’Escola de Pastors de Catalunya. També comptarem amb la presència de Pere Artigas, que explicarà la seva experiència a La Segalla, una formatgeria ecològica amb ramat propi.

Durant més de dos anys, el projecte Indestructibles ha documentat les històries d’onze nens i nenes de deu països del continent africà com a reflex dels èxits i reptes d’un continent divers i fascinant.  Es tracta d’un projecte, doncs, sobre una infància africana que lluita. La presentació comptarà amb els dos creadors del projecte: Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez.

Durant la pandèmia s’han prioritzat uns àmbits per sobre dels altres. S’ha donat prou importància a la cultura? Com ha quedat l’escena musical catalana amb la crisi de la Covid-19? Existeixen bones pràctiques per repensar i enfortir el sector? En parlarem amb Ester Bonal, directora de Xamfrà i Directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa de Barcelona; i Arnau Aymerich, membre del grup musical i cooperativa Ebri Knight.

Els mitjans de comunicació comunitaris són oberts a la ciutadania i sensibles a les temàtiques socials. Es tracta d’un model de mitjans no condicionats per interessos econòmics i polítics. Coneixerem aquest model de mitjans de la mà d’Àlex Ferre, vicepresident de RTVCardedeu. Per la seva banda, Xela Falgueras explicarà el projecte New Neighbours on participa RTVC. Aquest projecte europeu se centra en la convivència i les relacions entre persones de cultures diverses.

imatges edició 2020

una fira d'economia social i solidària

La Fira Ecosocial, nascuda l’any 2018 i impulsada per l’Ajuntament de Cardedeu i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, pretén donar a conèixer una manera més justa i sostenible de generar economia al territori de Cardedeu i rodalies. A través de xerrades, taules rodones i també parades amb projectes del propi territori, aquesta iniciatives té la intenció d’apropar la realitat de l’Economia Social i Solidària a la població, per tal de fomentar un consum més responsable i unes organitzacions més democràtiques i respectuoses amb l’entorn. Des del 2019, la Fira compta amb l’espai de Cooperació Internacional d’iniciatives de Cardedeu. En les dues primeres edicions s’ha comptat amb un punt central de trobada establert a la Plaça de Sant Corneli, on s’hi han establert tot un seguit de paradetes de projectes del territori. La tercera va aver d’adaptar-se al context de pandèmia i totes les activitats van tenir lloc al Teatre Auditori.

els anys anteriors...