segell_gestories

un segell per a gestories i assessories compromeses

Des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius impulsem el segell Aquí assessorem l’Economia Social adreçat a gestories, assessories, consultories i d’altres prescriptors privats de la nostra comarca. El Segell busca reconèixer els/les prescriptors/es que, a través de l’Ateneu Cooperatiu, estan realitzant formació contínua i experta sobre Economia Social i Solidària i la fórmula cooperativa, i es comprometen a difondre aquest model.
 
Aquesta acreditació, validada per les organitzacions del teixit cooperatiu, compta amb el suport de la Direcció General d’Economia Social, les Cooperatives i el Tercer Sector (Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya).

més enllà d'una formació: impuls al cooperativisme

Al llarg de 5 anys de trajectòria hem detectat que el sector del cooperativisme està en creixement. Però, alhora, també hem comprovat que hi ha una mancança d’espais de referència a la comarca per a les persones emprenedores i per a tots els col·lectius interessats en rebre serveis d’assessoria i/o gestoria amb especialització en cooperativisme

Per això, us convidem a participar en aquesta iniciativa: un programa que us facilitarà una bona oportunitat per obtenir expertesa, arribar a nous públics/clients i esdevenir una entitat referent al territori.

La nostra proposta té com a objectiu l’impuls d’aquesta acreditació pública, que reconeix l’assistència a les formacions, el coneixement i l’expertesa al voltant de la fórmula jurídica de la cooperativa.

Ens proposem, també, donar continuïtat a les accions formatives i fidelitzar les prescriptores privades amb segell, facilitant així l’augment de projectes de l’economia social i cooperativa i enfortint-ne el seu desenvolupament. Ens cal gent experta a la comarca!

La línia de treball, doncs, té tres eixos: la formació contínua per a prescriptores; el segell com a eina de reconeixement i visibilització de les gestories amb “complicitat cooperativa” (les que assisteixin a les formacions); i l’activació d’un protocol de comunicació, derivació, informació i acompanyament als projectes, que faciliti conèixer les eines i els agents al territori.

L'ITINERARI FORMATIU

La formació bàsica (actualment s’està pendent de concretar les dates) consta de quatre sessions d’una durada de 3 hores cadascuna, un total de 12 hores de formació subvencionada al 100%!

SESSIÓ 1 – INTRODUCCIÓ AL MODEL COOPERATIU i RÈGIM SOCIETARI
SESSIÓ 2  – RÈGIM LABORAL I NOVA REGULACIÓ
SESSIÓ 3 – RÈGIM ECONÒMIC I COMPTABLE. FINANÇAMENT I RECURSOS
SESSIÓ 4 – RÈGIM FISCAL. EXEMPLES PRÀCTICS

CRITERIS d'obtenció del segell

  • La formació s’oferirà anualment des dels diferents Ateneus Cooperatius de manera totalment gratuïta. Són cursos impartits per professionals qualificats del sector d’un nivell tècnic alt amb el qual s’aconsegueix l’expertesa requerida.
  • Les gestories i assessories hauran d’assistir al 100% de les sessions per obtenir el segell (possibilitat d’assistir-hi diferents persones i/o perfils de l’empresa)
  • Per aconseguir la renovació anual, cal assistir a la formació d’especialització que programi l’Ateneu
  • Els cursos anuals de renovació poden estar enfocats a la formació de nous treballadors de la mateixa gestoria o l’aprofundiment en temes més concrets com la transformació, la liquidació d’entitats de l’ESS, les licitacions o els procediments de resolució de conflictes entre d’altres.
  • A més, la gestoria que vulgui rebre el segell haurà de formalitzar el seu compromís amb l’ESS mitjançant una carta de compromís amb l’Ateneu on s’inclouen un seguit d’obligacions com la difusió de valors així com la derivació de casos, sempre que sigui possible.

a qui ens adrecem?

La proposta es dirigeix a equips tècnics de gestories, assessories, consultories i, si s’escau, personal tècnic municipal vinculat a àrees de promoció econòmica, ocupació, assessorament empresarial, dinamització comercial, etc.

podcast: GESTORIES QUE ASSESSOREN PROJECTES D'ECONOMIA SOCIAL

En què cal fixar-se quan es busca una gestoria per un projecte de l’economia social? Costa trobar gestories que entenguin i acompanyin les empreses d’economia social? Les gestories que treballen amb cooperatives ara es poden identificar amb el segell Aquí assessorem l’Economia Social. En aquest podcast coneixem l’experiència de les gestories Qperativa i Mil Mans, i la de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

ENTITATS DEL TERRITORI COMPROMESES AMB EL COOPERATIVISME I L'ESS

Les gestories i assessories amb el Segell “Aquí Assessorem l’Economia Social” acreditades actualment per l’Ateneu Cooperatiu són les següents:

Granollers i Mollet del Vallès

 Lliçà d’Amunt

Granollers

Granollers

 Caldes de Montbui

Granollers i Cardedeu

 Barcelona

  • C/ Laforja, 48
  • carol@cerclescooperativa.cat
  • Tel. 722 613 404