L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental impulsa aquest petit projecte d’intercooperació en col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers
Casetes de fusta, llums nadalenques, regals, figuretes de pessebre, rams, artesania, gastronomia… Comerç de proximitat, de km0…. I més! La proposta de fires i mercats de Nadal de Granollers compta, aquest any 2024, amb la plaça Barangé com a un espai central del Nadal. I l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental hem volgut participar-hi!
En aquest context, en col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers hem impulsat una petita acció en una de les paradetes, que consisteix en oferir aquest espai a nou iniciatives de l’economia social i solidària del nostre territori i convertir-lo en un petit projecte autogestionat on les paradistes comparteixen caseta, s’organitzen en torns i intercooperen per exposar els seus productes.
Les nou iniciatives que podreu trobar-hi, són:
- Baubolove: La Rocío elabora de manera artesana compreses de cotó i calces menstruals per una menstruació conscient i sostenible. Productes saludables per a la nostra pell i per al planeta.
- La Il·lusòria: Al darrere d’aquest projecte hi ha les mans de l’Airis, creant unes il·lustracions anomenades “mantres visuals”. Fetes amb aquarel·la i altres tècniques, et conviden a endinsar-te en el món de les emocions.
- Cosidores de Vilamajor: Cooperativa de cosidores que neix per la necesitat de donar resposta a dues situacions en relació a les dones migrants: la regularització de la seva situació administrativa i el seu accés al mercat laboral.
- Esberla Cistelleria: En Roger elabora cistells de vímet tradicionals i altres treballs artesans amb fibres vegetals, amb molt de material collit a Catalunya. Desitja que la cistelleria recuperi el lloc que havia tingut com a eina del nostre dia a dia.
- Les Flors de l’Alba: Servei d’educació per a la salut amb una mirada comunitària. Es faciliten espais i recursos per promoure hàbits i experiències saludables amb l’ús de plantes remeieres i sabers populars del territori.
- Hija de Sol: La Lorena és l’artista que hi ha al darrere d’aquest projecte creatiu i espiritual que es manifesta en forma de materials tèxtils il·lustrats i joieria per connectar amb les energies sagrades de la feminitat.
- Guayaba: Teles, prints, stickers… L’Alejandra es dedica a l’art i a la il·lustració dominant tot tipus de tècniques: treballa amb el dibuix, la pintura, el gravat, el tatuatge i fins i tot la pintura mural.
- Totes Legals: Col·lectiu en solidaritat amb les lluites de les persones migrants que ofereix suport per regularitzar la seva situació administrativa – a través del servei de càtering es promou la inserció laboral-, denunciant la situació d’injustícia social, promovent el pensament crític i fomentant la cohesió entre col·lectius amb accions de prevenció d’actituds xenofòbiques. Tasteu els seus dolços!
- Kiwi Estudi: En Xavi i en Pepe són fusters i tenen un estudi-taller de disseny de mobles, productes i espais. Treballen dissenys propis i encàrrecs en fusta, sovint també amb materials recuperats.
El Mercat de Nadal, del 13 de desembre al 5 de gener, de 10 a 20h, vindrà acompanyat d’una oferta d’oci que el convertirà en un dels espais centrals d’aquestes festes a la capital vallesana.
Si voleu fer regals amb la premisa del consum responsable, us esperem a la paradeta!
Dies: del 13 de desembre al 5 de gener (tancat el 25 i 26 de desembre i l’1 de gener)
Horari: de 10 a 20 h (amb parada per dinar)
Lloc: Plaça Barangé