La cooperativa REM ha engegat una campanya de micromecenatge a Goteo per crear un centre de creació d’arts visuals i comunitàries en una casa de Palou, als afores de Granollers, que portarà el nom de La -Remor.
Gràcies al finançament del departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya –projectes Singulars– han pogut iniciar el projecte de crear aquest centre artístic i disposar d’un espai. Tot i això, la casa és buida i el suport econòmic rebut no el poden destinar a omplir-lo de tot allò necessari. Sobretot es tracta de la compra de mobiliari per habilitar els espais, com és la sala d’actes on poder realitzar els projectes comunitaris i tallers, la cuina i les habitacions on dormir i treballar per tal que es pugui acollir artistes en residència en un futur no molt llunyà.
“L’espai té moltes possibilitats i el seu futur no dependrà només de nosaltres com a socis de la cooperativa. Una part del creixement que experimenti serà gràcies als veïns, veïnes i entitats de Palou i Granollers; el que totes elles creguin que s’hi pot fer i el que finalment s’hi desenvolupi marcarà un camí”, explica la cooperativa REM, alhora que remarca un altre pilar fonamental del projecte: “Tota persona que faci donatius de qualsevol import, a més de la recompensa física, també formarà part de la comunitat corresponsable de la cooperativa durant un any”.
El fet de formar part d’aquesta comunitat, a part de les recompenses que s’ofereixen a Goteo, inclou ser una peça clau de la cooperativa: “Volem oferir l’oportunitat de participar d’alguns processos de creació, de projectes comunitaris, de l’elecció o presa de decisions d’alguns punts importants del projecte. Ser part de la vida de la cooperativa”.
La cooperativa cerca un mínim de 8.500 euros i fins a un total de 20.500 euros. La diferència entre l’objectiu de mínims i l’òptim farà que hagin d’adquirir mobiliari de segona mà i reciclat o que puguin invertir en mobiliari més durador o amb equipaments més específics per als projectes que s’hi volen desenvolupar.
Els dos socis treballadors de la cooperativa, el Lluc i el Foxy, són artistes urbans i visuals, i gran part dels projectes els treballen en conjunt. Cadascú aporta la seva visió artística i social en el projecte. Des de l’inici de l’acció de la cooperativa han realitzat més de 30 projectes de petit, mitjà i gran format tot i que a escala individual prèviament ja n’havien realitzat més d’un centenar, tant de projectes comunitaris, com personals i expositius.
Hi ha una persona contractada que s’encarrega de la part administrativa i depenent del creixement de la cooperativa, sobretot amb projectes de gran format, es valora la incorporació de més persones i la possibilitat de ser més sòcies.