14 equips d’estudiants d’universitats catalanes es presenten al tercer Premi Raimon Badia

Una seixantena d’estudiants de diferents universitats catalanes i organitzades en 14 equips de treball participaran en la tercera convocatòria del premi Raimon Badia d’Educació no Formal i Cooperativisme.

Els comitès organitzador i científic del certamen celebren la bona acollida que ha tingut aquesta nova convocatòria entre les estudiants que, des del 15 de novembre –data en què es va iniciar el període d’inscripció– fins al passat 13 de desembre –quan es va tancar el termini–, s’han posat en marxa per començar a treballar i ja han rebut alguna sessió de formació al respecte per part dels organitzadors.

El Premi Raimon Badia d’Educació no Formal i Cooperativisme està adreçat a les persones que cursen els estudis de Grau en Educació Social i Pedagogia de totes les universitats catalanes que hi han volgut col·laborar.

En aquesta edició, els projectes han d’estar emmarcats o bé en l’àmbit de serveis socioeducatius i pedagògics en espais d’educació no formal i de lleure o bé en l’àmbit  de serveis d’acció social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Els seus objectius són els de reconèixer els millors treballs universitaris amb fonamentació teòrica i amb una clara orientació pràctica i innovadora, que proposin intervencions centrades en les persones, afavorint la seva participació i protagonisme,  i sensibilitzar i promoure els valors del cooperativisme en els centres universitaris  i a la societat en general.

Els treballs han de permetre ser implementats de forma viable. I és per aquesta raó que les universitats s’hi han mostrat interessades, atès que aquest Premi permet aproximar l’activitat acadèmica a la realitat del teixit socioeconòmic d’acció social i al cooperativisme d’una forma pràctica i enriquidora per les estudiants que hi participen.

El premi atorga als equips guanyadors una beca d’estudis de 1.000 euros i els ofereix la possibilitat de posar en pràctica  el seu projecte a Doble Via Cooperativa o, en tot cas, els facilita l’accés a una  xarxa d’entitats socials i culturals col·laboradores, perquè aquestes pugin acollir els pràcticums derivats tant de les propostes guanyadores com de les finalistes dins la seva organització.

Els equips participants tenen com a data límit el 29 d’abril de 2022 per presentar els seus treballs al Comitè Científic, qui avaluarà les propostes durant el mes de maig 2022, i emetrà el seu veredicte final a principis de juny 2022.

El Premi Raimon Badia d’Educació no formal i Cooperativisme és una iniciativa impulsada per Doble Via Cooperativa, la Fundació Collserola, l’Ajuntament de Sant Cugat i totes les universitats participants,  UAB, UB, UOC,  Pere Tarrés -Ramon Llull, URV, UdG i UdL.

Composició del Comitè Científic d’aquesta edició

 • Neus Sotomayor,  llicenciada en Història, presidenta de la Universitat Internacional de la  Pau, exsòcia de la cooperativa de Doble Via SCCL.
 • Maria del Mar Duran, llicenciada en Filosofia i Lletres, professora de Pedagogia Aplicada de la UAB.
 • Georgia Navarro, llicenciada en Pedagogia, mestra,  exsòcia de la cooperativa Doble Via SCCL.
 • Xavier Fermoso, llicenciat en Economia, professor de secundària a l’Escola Avenç de la Fundació Collserola.
 • Albert Sangrà, catedràtic dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, Director acadèmic de la Càtedra UNESCO.
 • Joan Segarra, llicenciat en Pedagogia i diplomat en Direcció d’Empreses per EADA, Director de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya.
 • Josep Vidal, Educador Social i Director General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives.
 • Jordi Solé, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC i Director del Grau en Educació Social.
 • Edgar Iglesias, llicenciat en Antropologia i diplomat en Treball Social, doctor i professor dels Estudis de Pedagogia de la UdG.
 • Xavier Rodríguez, llicenciat en Sociologia, docent de cicles formatius en instituts de secundària.
 • Dani Arrando, Educador Social i Historiador, facilitador de processos comunitaris i col·lectius.
 • Xavier Úcar, Catedràtic de Pedagogia Social a la UAB i copresident del Comitè Científic.
 • Jordi Segarra, llicenciat en Pedagogia, soci fundador i director de l’àmbit educatiu de Doble Via SCCL i copresident del Comitè Científic.