Cooperativisme per fer front a la Covid-19
Descripció
Diferents estudis posen de relleu que el cooperativisme és un sector resilient en temps de crisi. La darrera crisi iniciada al 2007, per exemple, suposà un període de fort impuls en la creació de cooperatives al nostre país. A què es deu aquest factor? L’economia social i solidària i el cooperativisme en particular representen una eina de transformació de la pròpia economia que situa la persona en el centre i s’empara en valors democràtics, inclusius i responsables.
En aquesta sessió coneixerem què són les cooperatives i quines són les seves principals característiques. Veurem quins tipus de cooperatives existeixen, quins són els principis que les mouen, què les diferència de les empreses mercantils i quins avantatges suposen. També coneixerem casos en els quals el cooperativisme ha donat resposta a necessitats urgents com en el cas de l’actual situació provocada per la pandèmia de Covid-19.
Continguts
- Què és una cooperativa? Conceptes clau
- Principis cooperatius
- Tipus de cooperatives i principals diferències amb les empreses mercantils
- Com funciona a grans trets una cooperativa?
- Avantatges del model cooperatiu
- Cooperativisme per donar resposta a les necessitats de les persones
- Exemples durant la crisi de la Covid-19
L’activitat, impulsada des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través del MolletHub i en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, és gratuïta i es farà a través del canal de Youtube de MolletHub TV (nota: la xerrada no estarà activa fins l’hora d’inici prevista).
Accés al Canal MolletHub TV