Arrenca el primer Cultiu de Tardor, una jornada de reflexió agroecològica a Gallecs

Aquesta setmana tindrà lloc la primera jornada Cultiu de Tardor. Cuinant la transició ecosocial al Baix Vallès, que proposa un cicle amb diverses activitats sobre l’agroecologia entorn de Gallecs. La jornada està impulsada per Cucúrbita i coorganitzada amb el Consorci de Gallecs i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

També hi col·laboren El Casal Cultural, l’escola de dansa i teatre La Tramolla, La Biblioteca de les Coses, Espigoladors i el grup de consum de Mollet Les 5 Quarteres –iniciativa que ha sorgit recentment al municipi, amb l’objectiu de fer activitats de conscienciació sobre el paper de les consumidores en la reducció dels residus i el malbaratament alimentari–.

L’objectiu és generar un espai de reflexió, aprenentatge i divulgació entorn de les pràctiques agroecològiques, l’economia solidària i la transformació social a la ciutat de Mollet i al Baix Vallès, amb especial èmfasi al sector agroalimentari.

Inicialment es planteja un cicle anual de quatre jornades, una per a cada estació de l’any. La primera serà aquesta, el Cultiu de Tardor, i servirà de presentació i inauguració del cicle. El plat principal serà dissabte 28 de novembre a les 10.30 h amb una taula d’experiències sobre l’abastiment i el reaprofitament amb Espigoladors, La Biblioteca de les Coses i el grup de consum de Mollet Les 5 Quarteres.

Abans, durant aquesta setmana, La Tramolla serà la protagonista de l’aperitiu explicant el conte Sopa de Pedres. Les postres de la jornada aniran a càrrec de la cuinera molletana Marina Duñach, qui farà una escudella barrejada amb verdures de Gallecs.

Les diferents activitats previstes es podran seguir a través de les xarxes socials de Cucúrbita (@cucurbitacies, a Facebook, Instagram, Twitter i YouTube).