Granollers Pedala, entitat vallesana inclosa al fons de contingència per a l’emergència social i sanitària

Davant de la crisi produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidària catalana s’han organitzat per impulsar un Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària.

Durant aquestes setmanes han sorgit moltes iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries que, des de la solidaritat, han aportat solucions directes a les necessitats més urgents de la ciutadania. Per tal de contribuir a la sostenibilitat de tots aquests esforços col·lectius, neix el Fons Cooperatiu per l’ESS, que donarà suport econòmic a 26 iniciatives que estan cosint mascaretes i bates, fabricant viseres amb impressió 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per facilitar el teletreball, entre d’altres.

La iniciativa del Vallès Oriental inclosa en el fons de contingència és Ciclologística pel confinament, de Granollers Pedala. Es tracta d’una associació de promoció de l’ús de la bicicleta a Granollers, i a més de l’activitat associativa realitzen alguns serveis com el de ciclologística, que durant el confinament l’han adaptat per donar suport a diversos comerços de la ciutat en la distribució d’alimentació i productes de primera necessitat a domicili.

Sobre les seves demandes, Granollers Pedala explica que els tricicles de què disposen “no són prou grans per donar resposta al volum de comandes, i no permeten arribar a punts allunyats i elevats del municipi”. D’aquesta manera, “el fons ens permetria cobrir el lloguer d’un tricicle de càrrega de major capacitat i una bici de càrrega més àgil”.

Vull col·laborar!