Diverses entitats de l’ESS impulsen un fons de contingència per a l’emergència social i sanitària

Davant de la crisi produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidària catalana s’han organitzat per impulsar un Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària.

Durant aquestes setmanes han sorgit moltes iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries que, des de la solidaritat, han aportat solucions directes a les necessitats més urgents de la ciutadania. Per tal de contribuir a la sostenibilitat de tots aquests esforços col·lectius, neix el Fons Cooperatiu per l’ESS, que donarà suport econòmic a 26 iniciatives que estan cosint mascaretes i bates, fabricant viseres amb impressió 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per facilitar el teletreball, entre d’altres.

El llistat complet dels projectes, consultable en aquest enllaç, s’ha seleccionat mitjançant criteris com ara la incidència en sectors clau (habitatge, tèxtil, alimentació, tecnologia i cures), el seu impacte social i ambiental, la implicació comunitària i el treball en xarxa o la seva presència a diferents punts del territori.

Un pla amb dues fases

L’objectiu de la primera fase (que es desenvoluparà del 14 d’abril a l’1 de maig) és recollir 60.000 euros, 30.000 euros dels quals els aportarà la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Per aconseguir el 50% restant, s’ha obert campanya amb la Fundació Goteo per animar a la col·laboració de noves entitats, així com a aportacions individuals de persones compromeses amb un canvi de model econòmic que posi la Vida per davant del Capital. En una segona fase, s’intentarà recaptar més recursos i destinar-los a d’altres iniciatives de l’ESS que ho requereixin.

Com es pot col·laborar?

Es pot fer l’aportació econòmica al fons mitjançant el següent enllaç al web de Goteo i fer d’altaveu de la campanya al teu entorn amb aquest kit de la campanya aquí posaria l’enllaç al kit de campanya perquè tinguin el material, a les xarxes socials amb el hashtag #FonsCooperatiuESS o via el boca-orella. Cada vegada som més les persones convençudes que cal deixar enrere el capitalisme i apostar per una economia justa, democràtica i sostenible: només plegades, i des del suport mutu, podrem avançar en aquest camí.

Vull col·laborar!