Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Tarambana, Carrer Bellsolar, Cardedeu, España
Tarambana, Carrer Bellsolar, Cardedeu, España
Codi QR

Data

09 jul. 2019

Hora

17:00 - 19:30

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

5a Taula Territorial de l’ESS: “Propostes de transició cap a una comarca agroecològica”

La proposta que fem des de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental en relació a aquesta nova trobada de la Taula Territorial d’Economia Social i Solidària del Vallès Oriental, després d’haver treballat com a tema central el mercat social en el passat mes de febrer, és la de centrar-se en el tema de l’agroecologia i el seus reptes de futur a la nostra comarca.

És per això que hem volem convidar tots els agents agroecològics importants del territori, tant els grups de consum, com les productores i les administracions locals que tenen o pretenen tenir incorporades polítiques dedicades a aquest sector. De manera participativa i amb esperit d’intercooperació, pretenem que es trobin tots els col·lectius, per exposar els principals esculls o problemàtiques que es troben cadascun d’ells i per cercar de quina manera ens podem ajudar pel que fa a la dinamització agroecològica, incloent-hi el paper que hi pot jugar l’Ateneu Cooperatiu.

Hem triat per aquesta ocasió un espai on tothom es pugui sentir còmode, l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana, de Cardedeu, ue ens prepararà un piscolabis Km0!

Formulari d’inscripció


 

La Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària és un espai de trobada, de treball, de reflexió i participació activa, per articular conjuntament les accions que es duran a terme des de l’Ateneu Coperatiu i per promoure l’ESS al territori, amb l’esperit d’anar sumant de mica en mica nous projectes i noves visions.

Aquest espai de trobada ens permetrà generar relacions de confiança, identificar necessitats i reptes i establir línies de treball conjuntes. És un espai d’aprenentatge col·lectiu amb el qual podrem dibuixar el futur de l’economia social i solidària al Vallès Oriental i establir mecanismes de col·laboració estables.

Els objetcius de la Taula Territorial són:

  • Reunir en un espai de coordinació als representants de l’economia social, solidària i cooperativa, l’administració pública, entitats locals, agents educatius, xarxes, plataformes ialtres agents de referència
  • Analitzar reptes i necessitats al voltant de l’economia social i solidària en el nostre territori i promoure línies estratègiques i accions concretes a desenvolupar des de l’Ateneu
  • Detectar espais de cooperació i sinèrgies de desenvolupament entre el agents que en formen part, que puguin donar peu a projectes compartits i a la generació d’un mercat social a la comarca
  • Promoure l’avaluació conjunta de les actuacions programades i de l’impacte generat
  • Compartir informació i recursos d’interès comú
  • Establir canals de comunicació i difusió per donar visibilitat a les accions que es porten a terme des de l’Ateneu
X