Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Altres Organitzadors

Categoria
Codi QR

Data

14 març 2021

Hora

10:00 - 14:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Cultiu d’Hivern: Taula d’experiències “Viure és compartir”

Cultiu Cultural és un cicle d’activitats que sorgeix de la col·laboració inicial entre les persones impulsores d’un grup de consum agroecològic a Mollet del Vallès i el Casal Cultural, amb la finalitat de generar un espai de reflexió, aprenentatge i divulgació entorn de les pràctiques agroecològiques, l’economia solidària i la transformació social a la ciutat de Mollet del Vallès, amb especial èmfasi al sector agroalimentari. Però no només.

Inicialment es va plantejar un cicle anual de quatre jornades, una per a cada estació de l’any. El primer va ser el Culiu de Tardor, que va tenir lloc al mes de novembre de 2020 i que es centrava en descobrir experiències sobre l’abastiment i el reaprofitament alimentari.

En aquesta edició, novament en format virtual, volem explorar altres maneres d’habitar. Des d’almenys la crisis del 2008, si no abans, al nostre país vivim una situació d’emergència habitacional, que amb la crisi sanitària no ha fet més que agreujar-se. Tanmateix, tant el model econòmic que opera avui dia, com darrerament les circumstàncies sanitàries, ens empenyen a un aïllament que sense dubte ens fa més vulnerables.

Quines alternatives al lloguer o la hipoteca existeixen per accedir a l’habitatge? Què ens aporta viure en comunitat? Què podem fer per tenir barris plens de vida? Poden altres formes d’habitar construir una nova relació amb l’entorn i els ecosistemes? Volem conèixer projectes que construeixen alternatives de convivència i veïnatge. Parlarem de compartir béns, serveis i espais, d’acompanyar les veïnes en la infància o la vellesa, de xarxes de suport mutu o de tot alhora, i de nou, vestirem la jornada amb un tastet cultural: un concert a càrrec de Sílvia Tomàs!

Taula d’experiències:

  • Can Carner: un projecte d’habitatge cooperatiu a Castellar del Vallès
  • Sindicat de Poble de Vilamajor: autoorganització, autodefensa i suport veïnal al Baix Montseny
  • Supercoopera: un projecte per dignificar l’accés a l’alimentació des de Sabadell
  • AAVV de Gallecs: que treballa per mantenir viu i repoblar aquest espai rural

I a la “fila zero”:

  • PAH Mollet – Baix Vallès
  • Atzarola
  • AAVV Estació del Nord

El cicle d’activitats, impulsat per Cucúrbita i el grup de consum de Mollet Les 5 Quarteres, s’ha coorganitzat amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el Casal Cultural de Mollet, i es podrà veure a través del canal de YouTube de Cucúrbita.

Accés al Cultiu d’Hivern