Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Altres Organitzadors

La Garriga Societat Civil
La Garriga Societat Civil

Adreça

La Torre del Fanal, Carrer Can Noguera, La Garriga, España
La Torre del Fanal, Carrer Can Noguera, La Garriga, España
Categoria
Codi QR

Data

10 abr. 2021

Hora

11:00 - 14:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Jornada educativa sobre Economia Social i Solidària

Us proposem venir a conèixer d’on sorgeix l’economia cooperativa, social i solidària, una economia centrada en les persones per sobre del lucre. Quins són els valors que promou ? Com ha evolucionat fins als nostres dies? Quines són les característiques de les iniciatives que, avui dia, estan liderant el canvi cap a un model més just i responsable, a nivell social i ambiental?

Conjuntament amb La Garriga Societat Civil, organitzem aquesta jornada educativa a La Torre del Fanal (La Garriga), amb un aformanet limitat a un màxim de 50 persones.

Hem convidat l’Ivan Miró, sociòleg i soci de La Ciutat Invisible i autor, entre d’altres, de diverses publicacions sobre el que s’ha anomenat una “economia per la vida”. L’última d’elles, escrita amb Jordi Estivill i publicada per Icaria/Antrazyt, és Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics.

Després de la xerrada amb l’Ivan hi haurà col·loqui amb tres entitats de la comarca amb projectes que es poden considerar pràctiques transformadores i replicables al nostre territori:

  • Quesoni: cultura cooperativa de Llinars del Vallès arreu del territori)
  • La Clau: espai autogestionat, punt de trobada dels moviments socials i entitats del Baix Montseny; pensament crític i apoderament col·lectiu
  • Cohabitatge Sènior: habitatge cooperatiu per a persones grans a Lliçà de Vall

Tenim una bona notícia: una nova cooperativa de consum inicia la seva activitat a La Garriga! Les companyes de La Circular Garriguenca obren portes per poder anar-les a conèixer. Venda de productes de consum concient, tallers i teràpia. Les trobaràs al carrer Calàbria, 94, de 9 a 19 h!