Què té a veure l’economia social i solidària amb la mobilitat?
La 3a Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers té la voluntat d’oferir un espai de reflexió al voltant de les economies transformadores i de la transició ecosocial. Enguany, en no poder-se organitzar una fira de presentació de projectes a la plaça, s’han programat un total de 7 xerrades al Museu de Granollers. Totes elles han estat pensades per entitats representatives de l’ESS del territori: l’associació FESS Granollers, L’Eixida, Granollers Pedala, La Magrana Vallesana i Granollers en Transició, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.
Seguim amb la tercera xerrada de la fira amb la presència de Benjamí Aguilar, membre de Granollers Pedala, una associació que té per objectiu articular i dinamitzar el col·lectiu de persones usuàries de la bicicleta i oferir una interlocució propositiva a les administracions locals per desenvolupar la mobilitat amb bicicleta a la ciutat de Granollers i al seu entorn. La seva tasca també està orientada a donar el suport i els serveis necessaris per facilitar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en l’àmbit personal, i també com a vehicle per donar resposta a necessitats de mobilitat i logística urbana en l’àmbit associatiu o corporatiu o de l’administració pública.
En Benjamí ens parlarà de com des de l’ESS també podem afavorir la creació d’ocupació en un sector emergent com és el de la bicicleta, que contribueix a un desenvolupament urbà més sostenible, i des d’estructures sense ànim de lucre que afavoreixin una articulació del teixit social i productiu més democràtica, corresponsable i equilibrada.
L’accés al Museu de Granollers estarà limitat a 45 persones, que s’acceptaran per ordre d’arribada. La xerrada s’enregistrarà, amb el permís de les assistents, i es compartirà en obert a través dels contactes i xarxes de l’Ateneu Cooperatiu i de les entitats organitzadores.