Ajuntament de Lliçà de Vall

Organitzador

Ajuntament de Lliçà de Vall
Telèfon
938439000
Email
https://www.llissadevall.cat/

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Masia de Can Coll
Masia de Can Coll, C-155, Lliçà de Vall, España
Codi QR

Data

08 maig 2021

Hora

11:00 - 14:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Maig Cultural – Xerrada “Economia Social i Solidària, una oportunitat per als col·lectius migrants”

Joc “Fronteres invisibles”:

  • A partir de les 11:00 h tindrà lloc aquesta acció de sensibilització i reflexió sobre els drets humans mitjançant un joc de taula interactiu, dissenyat per Diomcoop, on es presenten les causes i conseqüències socials de la immigració i de la venda ambulant no autoritzada. El joc mostra la realitat amb la qual es troba una persona migrant quan arriba a l’Estat espanyol, i pretén provocar un espai de debat i reflexió.

A les 13:00 h – Xerrada dinamitzada amb presentació d’experiències:

  • Diomcoop: cooperativa d’iniciativa social, formada per persones anteriorment dedicades a la venda ambulant no autoritzada, que vol donar resposta de forma sostenible i duradora, a les necessitats d’inclusió social i laboral de persones immigrants en situació de vulnerabilitat.
  • MigrESS: col·lectiu barceloní que pretén promoure la participació de persones migrades en l’Economia Social i Solidària, visibilitzar les seves iniciatives d’economia des de baix i aportar a un teixit associatiu intercultural i antiracista. Ofereixen assesorament a iniciatives econòmiques de persones migrades i a entitats que vulguin incorporar una perspectiva intercultural al seu projecte.

Les activitats es faran en el marc del Maig Cultural 2021, una programació mensual d’activitats que l’Ajuntament de Lliçà de Vall, conjuntament amb les entitats del municipi, proposen cada mes de maig. Concerts, projeccions, xerrades, sortides, tallers, exposicions, tastet… Consulta aquí tota la programació!

Enguany aquest fil conductor seran els moviments migratoris, voluntaris o forçats, sigui per motivació econòmica, política o social i les diverses problemàtiques que els generen. La programació que s’ofereix creiem que és enriquidora en el context actual que estem vivint.

(Nota: Tots els actes anunciats queden subjectes a les mesures que en cada moment pugui dictar el Procicat. Qualsevol modificació o suspensió serà comunicada a través de les xarxes. Totes les activitats tindran un aforament limitat).

Repensem un poble amb més inquietud social, més sostenible, més dinàmic, més cultural, més feminista, més igualitari i, per damunt de tot, més solidari. La solidaritat, l’empatia i la tolerància són actituds i principis per una societat millor.

T’esperem als Jardins de Can Coll!