Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Organitzador

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/
Codi QR

Data

22 oct. 2020

Hora

10:00 - 12:30

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Re-activem-nos! Taula Territorial de l’ESS

Mesures per la reactivació econòmica de la nostra comarca promogudes per les administracions locals

 

Vivim moments d’incertesa i canvi. La pandèmia ens ha afectat a totes i ens ha portat canvis estructurals importants: la manera de relacionar-nos, com consumim, la distància i els treballs essencials… Canvis socials profunds que caldrà veure de quina manera es van ressituant.

Sigui com sigui, amb la perspectiva d’aquest nou moment, és el moment d’aturar-se, valorar i quantificar què ha passat, i planificar una estratègia, amb l’objectiu de prioritzar el benestar de les persones. Mantenir els llocs de treball, assegurar les necessitats bàsiques i compartir i solidaritzar-nos més que mai, perquè juntes som i serem més fortes. L’ESS ha mostrat sempre una major resiliència en moments de crisi que la resta de models empresarials, però en moments tan delicats com l’actual, el paper de les administracions locals és clau per la reactivació i el manteniment de llocs de treball. Més enllà de les mesures econòmiques puntuals, generar xarxa i dinamitzar i/o promoure les relacions d’autoajuda entre la ciutadania seran elements claus per superar plegades el moment actual.

Juntes valorem QUÈ HA PASSAT i pensem QUÈ PODEM FER a partir d’ara.

 


 

Continguts

  • INTERVENCIÓ 1: Com ens ha impactat la COVID a la nostra comarca? Retorn del què hem pogut detectar des de l’Ateneu i altres agents de la comarca. Accions concretes que ha portat a terme l’Ateneu en resposta a la situació: com ens hem adaptat?
  • INTERVENCIÓ 2: Paper de les administracions locals en la reactivació de l’economia. Necessitat de donar suport a la ESS. Hem convidat la Betlem Parés (Ajuntament de Manlleu) en representació de la XMESS.
  • INTERVENCIÓ 3: Mesures específiques impulsades des de la nostra comarca. Els exemples de Montornès del Vallès i Cardedeu, els explicaran Jordi Delgado i Manel Cortés respectivament.

 


 

Objectius

  1. Oferir un retorn de l’impacte de la crisi Covid-19 a la nostra comarca i com ha afectat els projectes d’ESS
  2. De quina manera l’Ateneu ha recollit les necessitats i s’ha adaptat a la situació
  3. Propostes de reactivació econòmica per part de les administracions locals
  4. Anàlisi de les experiències de cara a valorar la seva replicabilitat
  5. Espai de trobada i compartir recursos o altres experiències a la comarca

 


 

A qui ens dirgim?

Trobada amb ponències i dinàmica incloses adreçada a equips tècnics i polítics d’administracions locals del Vallès Oriental, del Consell Comarcal del Vallès Oriental, entitats i projectes d’Economia Social i Solidària, cooperatives, agents prescriptors de promoció econòmica, ocupació, empresa, paricipació, cultura, medi ambient, mobilitat, habitatge, turisme, agroecologia, desenvolupament local, etc. També obert a persones interessades a títol individual que vulgun sumar i fer xarxa.

 


 

Formulari d’inscripció