Arriba l’Estiu Cooperatiu de La Clau

La Rectoria Vella de Sant Celoni es va omplir de gent el passat dissabte 15 de juny per gaudir de les Jornades d’Economia Social i Solidària de Sant Celoni i Baix Montseny, organitzada per La Clau que obri tots els panys amb la col·laboració de Colla Bastonera Quicó Sabaté i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Durant les jornades van tenir lloc un seguit d’activitats de difusió i sensibilització sobre temes com l’educació popular, amb la participació de les Universitats Populars existents actualment al Vallès Oriental (Caldes, Granollers i Baix Montseny), la Fundació Ferrer i Guàrdia, la comissió de formació de la XES i el Nucli Paulo reire de la Universitat de Girona.

També es va tractar el tema de l’habitatge cooperatiu, amb una xerrada divulgativa i, potseriorment a l’arrossada poppular, un taller per a grups de persones interessades en impulsar projectes d’aquest tipus. Ambdues activitats van anar a càrrec de La Dinamo. Després del concert del músic gracienc Marcel Marimon, a la tarda va ser el torn de les activitats preparades per la Colla Bastonera Quico Sabaté.

Les jornades, amb l’assistència d’un centenar de persones, van esdevenir el tret de sortida del que serà el 1er Estiu Cooperatiu de La Clau, un seguit de tallers formatius que tindran com a element central l’economia social i cooperativa. Per aquesta primera edició en concret s’han programat quatre tallers de 2 hores cadascun:

  • Introducció a l’ESS i el model cooperatiu, a càrrec de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental
  • Introducció a la comunicació per a moviments socials, a càrrec de l’Agència Talaia
  • Introducció a les cures comunitàries, a càrrec de Matriu
  • Aprofundiment en les cures comunitàries, a càrrec de Matriu

Aquestes formacions són gratuïtes i obertes a tothom, tot i que estan especialment dirigides a persones de col·lectius adherits al projecte de La Clau i interessades en aprendre i formar-se en temes d’economia social i solidària. Per inscriure’s cal enviar un correu a arnau@ateneucoopvor.org o omplir el següent formulari.