L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental té la seu a Can Muntayola, centre de Serveis a les Empreses

Granollers Mercat i l’Ateneu Cooperatiu han signat un conveni a través del qual l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental disposa d’un espai compartit a Can Muntanyola, centre de Serveis a les Empreses. Aquesta és la seu i l’espai de treball i d’atenció a les usuàries.

Aquest acord s’emmarca en el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària que Granollers Mercat desenvolupa des de fa anys a Can Muntanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Granollers Mercat és entitat col·laboradora de programa Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental des de l’any 2018El conveni permet reforçar la col·laboració que ja existia entre el servei d’emprenedoria de Granollers Mercat i l’Ateneu Cooperatiu en els objectius de formació i creació d’empreses cooperatives i col·laboració en projectes d’economia social. Un suport que ja és efectiu des de 2021 amb l’organització de la fira de l’Economia Social i Solidària.

Aquest dilluns l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i la regidora de Promoció Econòmica, Cinta Aixendri, han visitat la seu de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. “Hem materialitzat la signatura d’un conveni de col·laboració amb Granollers Mercat i l’Ateneu Cooperatiu perquè disposin d’un espai de treball a Can Muntanyola”, ha explicat la regidora Cinta Aixendri.

Per part de l’Ateneu Cooperatiu, la coordinadora, Caterina Riera Panadès, ha destacat que aquesta nova oficina “ens servirà per tenir un espai de treball fix per a l’equip tècnic i per poder atendre persones i augmentar la visibilitat al territori”. Fins ara l’Ateneu teniu un espai de treball intern al Casal de Joves El Kaliu, de Lliçà de Vall, però era tancat al públic. Riera també ha explicat que “és important estar al mateix equipament on hi ha la Cambra de Comerç, el Servei Local d’Ocupació i Granollers Mercat, perquè entenem que és el lloc idoni perquè hi hagi l’oficina de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental”.

Quins serveis s’oferiran a Can Muntanyola?

Alguns dels serveis que ofereix l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i que es poden sol·licitar a Can Muntanyola com a la resta de PuntsCoop de Catalunya són:

  • Informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa.
  • Orientació en els tràmits de constitució d’una empresa de l’economia social.
  • Formació en l’àmbit dels tràmits i procediments de constitució i gestió d’una empresa de l’economia social.
  • Formació en el coneixement de l’àmbit de l’economia social i les formes jurídiques associades per a joves de centres d’educació secundària i superior.
  • Acompanyament a mida per a l’elecció de la forma jurídica que té més encaix i suport a la constitució d’una empresa de l’economia social.
  • Acompanyament a mida per a la transformació d’una SCP o associació en una empresa de l’economia social.
  • Orientació en processos de continuïtat d’empreses properes al tancament i reconversió sota la fórmula cooperativa per part de les persones treballadores.

L’Ateneu vallesà també disposa arreu de la comarca d’altres subseus, els anomenats Punts Cooperatius (PuntCoop), que funcionen a demanda de la ciutadania. Actualment, la resta de PuntsCoop de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental estan ubicats a Caldes (Coop70), Cardedeu (La Fresca), Can Raspall (la Garriga), Mollet (Casal Cultural), Montornès (Sputnik), Sant Celoni (La Clau) i la Vall del Tenes (El Kaliu, a Lliçà de Vall).