L’Ateneu engega l’itinerari virtual ‘Creem el nostre projecte cooperatiu’

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha engegat l’itinerari virtual Creem el nostre projecte cooperatiu, amb el qual es pretén assentar les bases per a la creació d’una empresa cooperativa, la fórmula jurídica que millor recull els valors de l’Economia Social i Solidària.

Tot plegat es farà amb 5 càpsules virtuals que aniran del 7 d’abril al 5 de maig i que tenen l’objectiu de donar a conèixer els elements per planificar i executar la creació d’una cooperativa. Els participants també coneixeran la rellevància en les accions que conformen la planificació estratègica de l’empresa; aprofundiran en l’estructura jurídic-societària de les cooperatives; aprendran a aplicar els paràmetres necessaris per prendre decisions òptimes; o, entre d’altres, coneixeran el funcionament de les vinculacions societàries amb el règim laboral en el món cooperatiu.

L’itinerari està pensat per a persones que tinguin al cap un projecte d’emprenedoria col·lectiva. No obstant això, també està obert a qualsevol altre perfil de persona interessada a aprofundir en el cooperativisme (membres d’associacions, sòcies de cooperatives que s’han incorporat recentment, tècniques d’administracions locals o persones interessades a títol individual).

Sessió 1: L’ESS i el model cooperatiu

Serà dimecres 7 d’abril, de 10 a 12 h, amb els següents temes a tractar: introducció a l’Economia Social i Solidària; introducció al cooperativisme; sectors proclius d’activitat; model de negoci i canvas social; i exemples d’èxit de cooperatives.

Sessió 2: Dimensió jurídica de les cooperatives

Serà dimecres 14 d’abril, de 10 a 13 h, amb els següents temes a tractar: tipologies de cooperatives; quan constituir una cooperativa; obligacions jurídiques; els estatuts socials; com constituir una cooperativa.

Sessió 3: Dimensió social i laboral de les cooperatives

Serà dimecres 21 d’abril, de 10 a 13 h, amb els següents temes a tractar: tipologies de socis; relació societària dels socis; drets i deures dels socis; relació laboral de la cooperativa; l’RRI (Reglament de Règim Intern).

Sessió 4: Dimensió econòmica i financera de les cooperatives

Serà dimecres 28 d’abril, de 10 a 13 h, amb els següents temes a tractar: la gestió pressupostària i comptable; la gestió financera i la tresoreria; el pla econòmic financer.

Sessió 5: Dimensió comercial i màrqueting de les cooperatives

Serà dimecres 5 de maig, de 10 a 13 h, amb els següents temes a tractar: la proposta de valor; l’estudi de mercat; el client i el producte/servei; l’estratègia de màrqueting.

Les cinc formacions són gratuïtes, amb inscripció prèvia, i hi ha la possibilitat d’inscriure’s a les sessions per separat o a l’itinerari sencer (opció recomanada).