Les píndoles formatives, gran novetat del PuntCoop de Montornès

Montornès torna a comptar un any més amb un Punt Cooperatiu. Aquest servei es va reactivar el passat 27 de febrer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, i estarà en funcionament els dijous cada quinze dies.

La gran novetat d’enguany seran les píndoles formatives que s’impartiran mensualment. La primera serà el 26 de març, sota el títol de Com aterrar una idea de negoci?. Però durant l’any les píndoles també ajudaran a definir les missions col·lectives dels projectes, tractaran la comunicació per a l’emprenedoria social i faran una introducció al model empresarial cooperatiu.

Què és un Punt Cooperatiu?

Els Punts Cooperatius (PuntCoop) són serveis públics i locals d’assessorament i acompanyament per a persones emprenedores que tinguin intenció d’iniciar un projecte empresarial col·lectiu, empreses que vulguin millorar la seva viabilitat o associacions que pretenguin fer la transformació a empresa, sempre en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Tot plegat va dirigit a persones emprenedores que vulguin iniciar un projecte empresarial col·lectiu; a iniciatives d’ESS (cooperatives, fundacions, associacions, societats laborals, etc.) que pretenguin enfortir-se, consolidar-se o enxarxar-se; a entitats sense ànim de lucre; a entitats socials amb activitat econòmica; i a petites i mitjanes empreses interessades en l’ESS. S’ofereixen diverses línies d’assessorament sobre els recursos disponibles en l’ESS, a més d’orientació en gestió empresarial i en els tràmits de constitució d’una empresa de l’ESS, acompanyament a mida per a l’elecció de la forma jurídica que tingui més encaix i suport a la constitució d’una empresa de l’ESS, i acompanyament a mida per a la transformació d’una societat o una associació en una empresa de l’ESS.