S’inicia el període d’inscripció al tercer premi Raimon Badia per a l’alumnat d’Educació Social i Pedagogia

Dilluns vinent, 15 de novembre, arrencarà el període d’inscripció a la 3a edició del Premi Raimon Badia d’Educació no Formal i Cooperativisme, adreçat a l’alumnat dels graus d’Educació Social i Pedagogia de les següents universitats: UAB, UB, UOC, Pere TarrésRamon Llull, URV, UdG i UdL. S’amplia d’aquesta manera amb vista a l’èxit obtingut en les dues convocatòries anteriors, quan només s’oferia per als alumnes de la UAB.

El premi, en aquesta convocatòria, vol reconèixer aquells treballs innovadors projectats per equips d’alumnat en els àmbits de serveis socioeducatius i pedagògics en espais d’educació no formal i de lleure o de serveis d’acció social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

El premi atorga als equips guanyadors una beca d’estudis de 1.000 euros i els ofereix la possibilitat de posar en pràctica el seu projecte a Doble Via Cooperativa, o bé a través d’una xarxa d’entitats socials i culturals col·laboradores, perquè aquestes puguin acollir els pràcticums derivats tant de les propostes guanyadores com de les finalistes dins la seva organització.

Els seus objectius són els de reconèixer els millors treballs universitaris amb fonamentació teòrica i amb una clara orientació pràctica, que proposin intervencions centrades en les persones, afavorint la seva participació i protagonisme, i sensibilitzar i promoure els valors del cooperativisme en els centres universitaris i a la societat en general.

Els treballs han de permetre ser implementats de forma viable. I és per aquesta raó que les universitats s’hi han mostrat interessades, atès que aquest premi permet aproximar l’activitat acadèmica a la realitat del teixit socioeconòmic d’acció social i al cooperativisme d’una forma pràctica i enriquidora per a les estudiants que hi participin.

El dia 15 de novembre s’obre el termini d’inscripció que finalitzarà el 13 de desembre de 2021 i on s’espera la participació d’un nombre important d’equips.

El Premi Raimon Badia d’Educació no formal i Cooperativisme està impulsat per Doble Via Cooperativa, la Fundació Collserola, l’Ajuntament de Sant Cugat i totes les universitats participants.