A punt d’acabar l’hivern, arriba el moment de fer un resum numèric de l’activitat de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, repassant les persones participants, les activitats realitzades, els projectes acompanyats i els seguidors a les xarxes socials.
Des que va engegar el projecte, la tardor de 2017, l’Ateneu vallesà ja ha superat les 8.000 persones participants en les activitats i formacions. Amb una mitjana de 1.337 participants anuals, el curs passat hi va haver 1.159 participants.
Pel que fa a activitats realitzades, mai se n’havien fet tantes com el curs passat, i és que entre l’1 de novembre de 2022 i el 31 d’octubre de 2023 es van registrar 258 esdeveniments, bastant per sobre de la mitjana anual (198). En total, en aquests sis anys ja s’ha superat el miler d’activitats.
Si bé és cert que les formacions, les fires, les xerrades i altres actes comporten un paper rellevant en el dia a dia de l’Ateneu, l’acompanyament i assessorament a entitats i cooperatives és un dels pals de paller dels Ateneus Cooperatius, i les xifres també mostren un reforç en aquesta àrea. Amb 57 acompanyaments, el darrer curs s’ha registrat la marca més elevada fins al moment –252 en total, amb una mitjana de 42 l’any–.
Tanmateix, per segon any consecutiu els assessoraments s’han centrat més en organitzacions que encara no són cooperatives, que no pas en aquelles que ja ho són: 23 acompanyaments a cooperatives i 34 a entitats constituïdes amb altres fórmules jurídiques.
Per acabar, també s’ha quantificat el ressò a les xarxes socials des del punt de vista dels seguidors. L’Instagram, creat el curs 2020-2021, va tancar els seus tres primers cursos amb 566, 897 i 1.138 seguidors respectivament.
A X (l’antic Twitter), que es va tornar a impulsar el passat mes d’abril, en mig any s’han obtingut 247 seguidors.
Mentre que el butlletí quinzenal mitjançant la plataforma de Mailchimp arriba a més de 1.600 correus electrònics diferents i la taxa d’accés supera el terç d’usuaris.