Tot a punt per a la fira que pretén conscienciar Granollers sobre el consum responsable

La plaça de l’Església de Granollers s’omplirà dissabte per segon any consecutiu per gaudir de la 2a Fira d’Economia Social i Consum Responsable, organitzada pel CDR Granollers i per l’ANC, i que compta amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

I aquest dilluns es va presentar l’esdeveniment en una roda de premsa al mateix espai en el qual Àngels Vendrell, una de les organitzadores del CDR de la capital vallesana, va destacar que “l’objectiu de la fira és conscienciar les persones del consum responsable i de l’economia”, ja que són dues eines “a partir de les quals tenim el poder de transformar les coses”.

I va dir que un altre dels seus objectius “és que la gent es pugui canviar de les empreses de l’ÍBEX a les empreses catalanes, com Som Energia o Som Connexió”.

De fet, Vendrell va apuntar que “ens estem enverinant amb els aliments que ens venen i s’està emmalaltint la terra”. Però va afegir: “Nosaltres tenim el poder per canviar això. Si deixem de consumir segons quin producte, aquesta empresa canviarà la manera de fer”. Com a alternativa proposa “només consumir empreses ètiques”.

En aquest sentit, una altra de les organitzadores, Mite Tubau, va explicar que la fira pretén “conscienciar que podem fer un altre tipus de consum”. I per això s’ha apostat per paradetes, xerrades i taules rodones sobre sobirania i els sectors alimentaris i energètics, entre d’altres. A més, s’amenitzarà l’esdeveniment “amb activitats per als nens amb pinta-cares i una sèrie de jocs que han preparat Granollers en Transició”.

Per últim, Quim Sicília, membre del consell rector de la Confederació de Cooperatives de Catalunya es va mostrar satisfet amb la fira: “Donem tot el suport i l’impuls a dinàmiques com la que es durà a terme a Granollers”.

També va asseverar que darrerament s’estan creant noves cooperatives a través dels Ateneus Cooperatius, “que s’estan instaurant a tot el territori com a far de divulgació i impuls de noves cooperatives”. I va cloure: “Des dels Ateneus estan fent molts esforços per aglutinar totes aquelles accions de cooperatives i de l’economia social del territori”.

La programació de la fira durant el 8 de juny serà la següent: