Tot a punt per a una nova edició de la Fira Ecosocial de Cardedeu

La setmana vinent se celebrarà una nova edició de la Fira Ecosocial de Cardedeu, que enguany comptarà amb quatre dies de xerrades que tindran lloc al Teatre Auditori de Cardedeu (avinguda del Rei en Jaume, 118).

Es podrà assistir a les sessions presencials, amb inscripció prèvia, i hi haurà un aforament limitat a un màxim de 125 persones. Tot i això, també es podrà seguir la retransmissió en directe de les ponències a través de RTVC.

La Fira Ecosocial, nascuda l’any 2018 i impulsada per l’Ajuntament de Cardedeu i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, pretén donar a conèixer una manera més justa i sostenible de generar economia al territori de Cardedeu i rodalia. A través de xerrades, taules rodones i també parades amb projectes del territori, aquesta iniciativa té la intenció d’apropar la realitat de l’Economia Social i Solidària a la població, per tal de fomentar un consum més responsable i unes organitzacions més democràtiques i respectuoses amb l’entorn. Des del 2019, la Fira compta amb l’espai de Cooperació Internacional d’iniciatives de Cardedeu. En ambdues edicions s’ha comptat amb un punt central de trobada establert a la plaça de Sant Corneli, on s’hi han establert tot un seguit de paradetes de projectes del territori.

Les quatre xerrades

La Fira Ecosocial arrencarà dilluns (18.30 h) amb la xerrada a càrrec de Laia Batalla, coautora de l’informe Xarxes alimentàries locals en temps de Covid-19 i directora de l’Escola de Pastors de Catalunya. En aquesta sessió també hi participarà Pere Artigas, que explicarà la seva experiència a La Segalla, una formatgeria ecològica amb ramat propi.

Dimarts (18.30 h) serà el torn per a Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez, creadors del projecte Indestructibles, que ha documentat les històries d’onze nens i nenes de deu països del continent africà com a reflex dels èxits i reptes d’un continent divers i fascinant. Es tracta d’un projecte, doncs, sobre una infància africana que lluita.

Ester Bonal, directora de Xamfrà i directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa de Barcelona, i Arnau Aymerich, membre del grup musical i cooperativa Ebri Knight, seran els protagonistes de dimecres (18.30 h). Tots dos parlaran del paper que ha tingut la cultura durant la pandèmia: s’ha donat prou importància a la cultura? Com ha quedat l’escena musical catalana amb la crisi de la Covid-19? Existeixen bones pràctiques per repensar i enfortir el sector?

Per últim, Àlex Ferre, vicepresident de RTVCardedeu, parlarà de mitjans de comunicació comunitaris, oberts a la ciutadania i sensibles a les temàtiques socials, mitjans no condicionats per interessos econòmics i polítics. En aquest sentit, també explicarà el projecte New Neighbours, on participa RTVC. Aquest projecte europeu se centra en la convivència i les relacions entre persones de cultures diverses.

 

Més informació.