L’Ateneu Cooperatiu ofereix aquest mes de juny el curs Cooperativitzem la incertesa, amb tres sessions grupals en línia i una individualitzada que aniran a càrrec de Montse Lamata, membre de la cooperativa Ensó. Hi poden participar un màxim de 10 projectes cooperatius, que poden fer la inscripció en aquest enllaç.
Aquest curs pretén esdevenir un espai per a la transmissió informal del coneixement, tenint en compte que la suma de coneixements i experiències genera aprenentatges significatius que es poden traslladar a les diferents realitats de cadascú. En aquest sentit, el principal objectiu de la mentoria és acompanyar els diferents projectes en la seva definició de futur, des del reconeixement de la seva trajectòria i les potencialitats i riscos que presenta el context actual, fent una anàlisi prèvia dels recursos i les oportunitats de cadascuna de les entitats i, si s’escau, proposant millores organitzatives.
Sessió 1: La certesa
Dimarts 9 de juny (de 10 h a 14 h) tindrà lloc la primera sessió grupal, anomenada La certesa. L’objectiu és captar els recursos, les oportunitats i les necessitats de manera que, partint de l’estat actual, es pugui valorar què es necessita o què cal construir per poder donar resposta als reptes estratègics. També es vol reflexionar i valorar els mecanismes i òrgans que permeten la coordinació entre les persones que treballen a l’entitat: el propi model organitzatiu.
Per treballar la certesa, a la sessió es presentaran un seguit d’eines per poder realitzar l’exercici de reflexió en el marc de les entitats. L’exercici estarà guiat per una consultora que anirà recollint els dubtes i treballant per resoldre les dificultats, endreçar reflexions i plantejar les conclusions i propostes de treball.
Sessio 2: La incertesa
La segona sessió, La incertesa, serà dimarts 16 de juny (de 10 h a 14 h). Es treballarà sobre com el grup pot definir els seus propis reptes de gestió col·lectiva, i com els òrgans poden fer el mateix amb els mecanismes i espais necessaris per donar-hi resposta.
Serà imprescindible que en aquesta part les entitats atenguessin una sèrie de debats estructurals i de base, ja que s’estarà decidint el futur de l’entitat i prioritzant les actuacions a curt termini. Per tant, cal facilitar un espai on debatre i reflexionar i també arribar a acords que promoguin la implementació i la priorització de les accions que es definiran.
Sessió 3: El futur que volem
Per últim, dimarts 23 de juny (de 10 h a 14 h) serà el torn per a la darrera sessió grupal del curs, El futur que volem. En aquesta sessió es treballarà el disseny de les actuacions concretes per donar forma a tot el que s’ha treballat en les fases anteriors. Es proposaran una sèrie d’exercicis per aterrar les línies de treball i d’aquesta manera donar resposta a la incertesa i conèixer què ha portat cada projecte a enfortir-se com a entitat.
[…] 25 de maig: L’Ateneu Cooperatiu imparteix un curs per cooperativitzar la incertesa. […]