L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental comença a sumar esforços amb Pam a Pam per potenciar el seu servei d’identificació i visibilització de les iniciatives de l’Economia Social i Solidària de la comarca.
A partir d’ara, el mapa de col·lectius, entitats i empreses de l’ESS que es pot veure al web de l’Ateneu Cooperatiu compartirà la base de dades i la interfície de Pam a Pam, i les tècniques de l’Ateneu esdevindran d’alguna forma xinxetes del Pam a Pam, aplicant part de la seva metodologia per identificar i mapar iniciatives.
Pam a Pam, més que un mapa
Pam a Pam és un mapa, però és molt més que això. És un camí que neix de la participació i avança cap a la transformació social. Pam a Pam és una eina col·lectiva que mostra que existeix una economia al servei de les persones a Catalunya i et convida a participar-hi.
Es tracta d’una comunitat oberta de persones que es formen en economia solidària, n’entrevisten les iniciatives i les pugen al mapa perquè la ciutadania les conegui. Alhora, aquest procés facilita l’enxarxament entre iniciatives, així com obtenir diagnòstics de les diferents pràctiques transformadores que existeixen a Catalunya. Per últim, Pam a Pam es defineix com un espai d’aprenentatge col·lectiu a través de l’activisme que facilita practicar el consum responsable i enfortir l’economia solidària.
Com participar-hi?
Es pot participar de Pam a Pam de diferents maneres:
- Com a usuària, tafanejant el mapa i coneixent alternatives de consum responsable en sectors com alimentació, habitatge, serveis o energia, entre d’altres.
- Com a xinxeta, identificant i intrevistant iniciatives de l’economia solidària, així com participant de trobades formatives –precisament el 23 de maig tindrà lloc una formació a càrrec de Pam a Pam– i coordinant-se amb l’Ateneu Cooperatiu.
- Com a iniciativa –col·lectius, entitats, empreses– de l’ESS, proposant-se per a sortir al mapa.