Afadis aposta pel model cooperatiu per “professionalitzar el servei”

Dissabte es va presentar la nova cooperativa Afadis Baix Montseny SCCL (passeig Doctor Barri, 2, Santa Maria de Palautordera), sota el lema de Cooperativitzem la diversitat funcional.

Des de la recentment constituïda cooperativa expliquen que han pres la decisió de fer el pas d’associació a cooperativa “per poder créixer” i “per professionalitzar el servei”.

Durant tot el matí va tenir lloc una sessió informativa sobre el nou model adoptat per Afadis, amb “una introducció molt planera i una mica teatralitzada”. “L’important era saber que això es convertia en cooperativa”, recalquen.

L’acte, a més d’informatiu, va tenir un caire festiu i en el qual van poder participar les persones usuàries i sòcies. Tot plegat va arrencar amb les intervencions del president de l’Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny, Joan Vilajuana, i de l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena.

El director del projecte de professionalització i cooperativització, Rafael Vidal, va presentar tot l’equip de treballadores del nou Servei de Teràpia Ocupacional i del servei professionalitzat de respir i lleure, i posteriorment Montse Lamata i José Granados, socis de la cooperativa Ensó –entitat agrupada de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental– van impartir la sessió formativa Per què una cooperativa?, amb un toc amè i teatralitzat.

També es va produir una activitat inclusiva amb els nois i noies de l’STO, i el tancament de l’acte va anar a càrrec de la presidenta de la cooperativa Afadis Baix Montseny, Roser de Castellar.

Afadis Baix Montseny, un centre de referència

L’Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny van néixer com una entitat sense afany de lucre, fruit de la iniciativa d’un col·lectiu de familiars de nois i noies amb una discapacitat intel·lectual que l’any 2011 van sumar esforços per fomentar la seva inclusió social mitjançant activitats diverses a la comunitat que ens envolta.

Després de gairebé una dècada d’enorme dedicació i constància per fer d’aquell somni una realitat, avui Afadis Baix Montseny és un centre de referència al territori, amb un equip de professionals amb amplis coneixements i experiència en l’atenció i cura de persones amb necessitats especials.