S’inaugura el projecte d’intercooperació “Àgora Apindep”

Dues cooperatives potents de la comarca han començat l’any amb noves activitats i treballant per a nous projectes, sempre esperonats per les capacitats de les persones. Es tracta de Cooperativa 70 i Apindep Ronçana, entitats que col·laboren amb l’Ateneu Cooperatiu des dels seus inicis.

Cooperativa 70 és una empresa d’iniciativa social sense afany de lucre, una cooperativa de consumidors fundada a Caldes de Montbui l’any 1970. Actualment compta amb 3.500 socis i sòcies, i cal tenir en compte que els membres de la unitat familiar de la persona sòcia tenen la condició de beneficiaris de l’activitat cooperativitzada.

Apindep Ronçana és una Cooperativa de consumidors i usuaris (consumeixen serveis a la dependència), sense ànim de lucre i d’iniciativa social, creada el dia 10 de Juny del 2006. El seu bjectiu principal és aconseguir el màxim d’autonomia de les persones i, per això, de la manera més individualitzada possible faciliten els recursos adients a cadascuna, optimitzant els existents i creant-ne de nous si s’escau. Per això Apindep incideix en les diferents administracions pel compliment de la normativa, proposant la modificació per la millora de lleis, facilitant serveis de suport, assistencials, assessorament i terapèutics, entre altres també te un Centre Ocupacional. Moltes de les seves activitats han estat guardonades en diferents àmbits.

Recentment les dues cooperatives han engegat un projecte d’intercooperació molt important per a elles, esperant poder comptar amb la col·laboració de moltes persones. Es tracta de l’Àgora Apindep. Aquest projecte reuneix l’esperit de la intercooperació, la ferma creença en les capacitats de les persones, i el seu dret a una plena inclusió socio-laboral com a un dels mitjans per afavorir la vida autònoma. Les sòcies usuàries d’Apindep gestionaran la cafeteria ubicada al local social de la Cooperativa70, al carrer Font i Boet, núm. 7 de Caldes de Montbui.

Les dues entitats us conviden a l’acte de inauguració del projecte el pròxim dissabte 9 de febrer, a les 10.00 h, on pretenen explicar i endinsar les assistents en el projecte. L’acte comptarà amb la presència de Mercè Llauradó (presidenta d’Apindep Ronçana, SCCL), Joseba Polanco (president de Cooperativa 70, SCCL), Francesc Bonet (Alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana), Josep Vidal (Director General d’Economia Social, les Cooperatives, el Tercer Sector i l’Autoempresa) i Jordi Solé (Alcalde de Caldes de Montbui). També comptarà amb la presència de Màrius Serra, escriptor, periodista i enigmista. Per finalitzar l’acte, s’oferirà a les asistents un petit piscolabis.