L’Ateneu Cooperatiu proposa un itinerari formatiu per a la creació de cooperatives

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitza, durant cinc matins del mes d’abril un programa de creació de cooperatives. Es tracta d’un itinerari formatiu de 15 hores per establir les bases per a la creació d’una empresa cooperativa, la fórmula jurídica que recull els valors de l’economia social i solidària.

En la sessió es treballaran, entre d’altres, aspectes com la planificació per crear una cooperativa, l’estructura jurídica i societària d’aquest tipus d’empreses, el posicionament de la cooperativa en el mercat, els instruments de control de gestió, els escenaris financers a què s’enfronten les petites i mitjanes empreses, les pràctiques comptables i les vinculacions societàries amb el règim laboral en el món cooperatiu.

Les sessions tindran lloc el 4 d’abril –model empresarial cooperatiu–; el 9 d’abril –dimensió jurídica de les cooperatives–; l’11 d’abril –dimensió social i laboral de les cooperatives–; el 12 d’abril –dimensió econòmica i financera– i el 16 d’abril –dimensió comercial i màruqteing–. En tots els casos serà de 10 a 13 h al Centre Cívic Nord, al carrer Lledoner, 6, de Granollers.

La formació serà participativa i de coaprenentatge, de manera que a partir d’una informació bàsica sobre aspectes clau dels temes tractats es provocarà la reflexió compartida a partir de la pràctica dels assistents. Els continguts es definiran i s’adaptaran segons els participants del taller, però s’incidirà especialment en els elements funcionals del model cooperatiu. L’activitat, que és gratuïta, anirà a càrrec de Facto Assessors, SCCL.

Per inscriure’s a l’itinerari formatiu complet, o a qualsevol de les sessions per separat, cal omplir aquest formulari d’inscripció.