L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental planta una nova llavor amb la inauguració del seu local a Granollers

Dilluns es va inaugurar oficialment la nova seu de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, en un local del carrer Corró 122 que porta el nom d’Espai d’Impuls de l’Economia Social i Cooperativa. Tanmateix, l’activitat ja va arrencar a mitjans de febrer, fins i tot amb la programació d’alguna formació, reunió i assessorament dins del mateix local.

L’acte oficial d’obertura de l’espai ha estat aquesta setmana perquè coincidís amb la Taula Territorial de l’Economia Social del Vallès Oriental, “perquè és on convoquem a totes les entitats d’economia social i totes les administracions locals del Vallès Oriental, i era per fer la inauguració amb la gent que finalment ho farà servir”, diu Albert Grifell, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Durant la Taula Territorial, just abans de la inauguració de la nova seu de l’Ateneu

Per què s’aposta per disposar d’un local propi?

L’Ateneu ha apostat per disposar d’un local propi –tot i que és també un espai de coworking per a dues de les entitats agrupades (DobleVia i Facto)–. Fins ara la seu era el Consell Comarcal, “però hi ha moltes persones treballant i algun cop ens trobàvem que havíem d’anar a fer una reunió fins i tot al bar del costat”, apunta Grifell.

Per tant, buscar més comoditat ha estat clau en aquesta decisió, però també s’ha pres “per donar més visibilitat a la tasca que fem com a Ateneu i perquè hi hagi un espai de referència físic que sigui un centre neuràlgic de l’economia social del Vallès Oriental”.

Sobre la ubicació, Grifell assenyala que no està en ple centre de la capital del Vallès Oriental, “però estem a 10 minuts a peu més o menys del centre”. “Potser estem en un racó una mica més tranquils, però també és un lloc per on circula gent precisament que va del nord de Granollers al centre”, diu.

De cara a les entitats d’ESS, aquest nou local, a més de servir per beneficiar-se dels assessoraments, acompanyaments i tallers, també pot servir com a espai de reunió. “Oferim la possibilitat de que entitats d’ESS que vulguin fer servir aquest espai per fer una reunió, una assemblea o una petita formació ens el reservin”, explica Grifell. El tècnic de l’Ateneu també assegura que si a la llarga hi ha entitats que també es volen sumar a l’impuls de l’ESS, s’haurà de plantejar si aquest local és suficient: “Òbviament, si se sumen un parell d’entitats o tres no hi cabrem i haurem de buscar un altre lloc”.

I clou Grifell: “Això és una llavoreta que plantem i que esperem que entre tots l’anem regant i que vagin sortint floretes. I si ens hem de canviar de test i anar a una jardinera més gran, hi anirem”.