Can Muntanyola acull un acte sobre l’IVA en els diferents tipus de cooperatives

El centre de serveis a les empreses Can Muntanyola –Camí del Mig, 22, Granollers– acollirà dimecres 30 de maig (de 10 h a 12 h) un acte en el qual es tractarà L’IVA en els diferents tipus de cooperatives. A càrrec de Calidoscoop, Coop de Mà i Fil a l’agulla i amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Sota aquest títol, la sessió pretén oferir als professionals i personal tècnic assessor de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i a personal tècnic assessor de serveis públics una sessió per parlar sobre: la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l’Impost sobre el Valor Afegit o Aspectes bàsics a tenir en compte de la llei; tractament de l’IVA en els diferents tipus de cooperatives; i cooperatives sense afany de lucre i la seva relació amb l’IVA.

Tot plegat en un taller de dues hores, dinamitzat per persones expertes en economia social i cooperativa, amb l’exposició de casos pràctics, continguts teòrics i debats entorn a les qüestions plantejades pels assistents. La sessió serà activa, motivadora, reflexiva, col·laborativa i pràctica, i es recomana als assistents tenir un mínim de coneixement previ de la matèria, ja que es tracta d’un taller d‘especialització.

Els objectius principals de la sessió són: conèixer els trets bàsics de l’empresa cooperativa per poder contextualitzar de forma adequada en la missió d’assessorament, prescripció o gestió empresarial; explorar els elements que són específics de la gestió de l’empresa cooperativa a diferents nivells –econòmic, laboral, fiscal i societari;– adquirir les eines i coneixements necessaris per poder oferir un servei d’assessorament de qualitat; i actualitzar, ampliar i aprofundir en el model d’empresa social i cooperativa amb una mirada pràctica i molt operativa per a fomentar la creació, la transformació o el creixement d’empreses d’economia social i cooperativa.

Les inscripcions ja es poden fer al web d’AraCoop.