L’Ateneu i l’Ajuntament de Montornès munten la primera Fira de l’Economia Social i Solidària del municipi

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Montornès organitzen la primera Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès (FESS Montornès). Serà el proper dissabte 9 de juny de 17 h a 21.30 h a la plaça Joan Miró i a l’escola Sant Sadurní, i té com a objectiu principal fomentar el cooperativisme, l’economia transformadora, la solidaritat, el consum responsable i la comunitat.

Tot plegat es farà amb tallers i xerrades diverses. A partir de les 17 h s’obriran estands d’entitats que explicaran la seva experiència amb l’ESS –entre les quals hi haurà la de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental–. Tot seguit (17.30 h) es farà una xerrada participativa a càrrec de la cooperativa LabCoop: Nosaltres i l’economia. I a les 18.30 h serà l’hora del descans, amb un berenar preparat pel Centre Ocupacional del Bosc de Mollet.

Es reprendran les activitats (a les 19 h) amb l’espectacle de teatre i titelles La botigueta, de Tanaka teatre, que animarà el públic a participar, decidir i construir com fer un consum responsable. A la mateixa hora, la fundació La Dinamo, l’entitat Sostre Cívic i la cooperativa la Borda explicaran les seves experiències amb l’habitatge cooperatiu –El cooperativisme com a fórmula d’accés a l’habitatge–. Per altra banda, i també a les 19 h, la cooperativa Mujeres Pa’lante i l’associació ACAF aportaran les seves vivències sobre les economies comunitàries i feministes –Respostes col·lectives i vincles comunitaris per posar en el centre les necessitats de cura i autocura de les persones–.

Les darreres xerrades començaran a les 20 h. L’associació La Magrana Vallesana i la cooperativa Els Gafarrons parlaran sobre la sobirania alimentària –Els nous models de consum agroecològic: casos pràctics–. I Som Mobilitat i Som Energia tractaran el consum responsable –Canvi d’hàbits i opcions col·lectives de consum per afavorir la conservació del medi ambient i la igualtat social–. Per últim, a les 21 h es farà un tastet de cerveses artesanes per cloure la jornada.

La majoria d’actes es faran dins de l’escola, a excepció dels estands de les entitats, l’espectacle La botigueta, espai de cures infantil i una exposició que muntarà la Federació de Cooperatives de Treball –Construeix un mon millor, Fes cooperativa–, que tindran lloc a la plaça Joan Miró, i el berenar, que es farà al pati de l’escola.

Podeu veure el programa de l’activitat aquí.