Un miler d’assistents a la primera Fira d’Economia Social i Consum Responsable de Granollers

Sota el lema de Cuidar la terra, cuidar les persones, la plaça Perpinyà de Granollers va acollir la primera Fira d’Economia Social i Consum Responsable de la ciutat el passat dissabte. Es tracta d’una fira organitzada per Som Poble que, com explica una de les organitzadores, Mite Tubau, es plantejava “amb l’objectiu de començar a tenir un espai on difondre el missatge de l’economia social, del consum responsable, de les possibilitats que et dóna el món del cooperativisme i de com d’important és consumir en empreses catalanes de proximitat i en companyies ètiques que difonen els valors que esmentem”.

Un cop finalitzada, Som Poble “dóna per complerts aquests objectius en aquesta primera edició de la fira”. Tant és així, que puntuen l’esdeveniment amb un 9 sobre 10, tenint en compte que hi va haver una vintena d’expositors –com Som Energia, CatGas, Goufone, SEBA, més Opcions, Fiare Banca Ètica, Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers, CIC, A Granel, Guixot de 8, Jade, La Magrana Vallesana, Belne, Granollers Pedala, Homoludicus, Llar de Llibertat, Cervesa sobre tot, Ringana o Dracs, a més de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental– i hi van assistir gairebé 1.000 persones.

Els assistents van poder gaudir de xerrades a càrrec d’Arç –Assegurances ètiques–, de Més Opcions –Consum i transformació social–, de Fiare –Fiare Banca Ètica, un exemple de banca ètica i cooperativa– i de l’eco-sociòleg i activista Dídac Costa –Creant República des de l’economia alternativa–. També hi va haver paradetes informatives, una vinilada, jocs al carrer amb Guixot de 8 i Homoludicus i un espai infantil de dibuix i taller de molinets per a infants.

Com explica Tubau, l’objectiu és que es pugui “repetir la fira anualment i es puguin trobar fórmules per acostar una part de la fira als barris”.