Som Energia farà 100 instal·lacions fotovoltaiques d’autoproducció a la comarca

Som Energia llança una campanya, Impuls Solar Vallès, amb l’objectiu de fer 100 instal·lacions fotovoltaiques d’autoproducció en habitatge tant del Vallès Oriental com de l’Occidental, que es presentarà dimecres (19 h) al Casal Cultural de Mollet en un acte obert a socis i no socis.

Sud Renovables, en col·laboració amb la cooperativa CEMID, ha estat l’empresa escollida, mitjançant el concurs que s’ha fet entre empreses de la zona, per oferir el servei integral (material, instal·lació i legalització) segons les condicions i criteris que han establerts els Grups Locals de Som Energia de la zona del Vallès.

El desenvolupament tecnològic que s’està produint en tot allò relacionat amb l’energia solar facilita que l’autoproducció o lo producció domèstica d’electricitat mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques resulti ja una opció realista, viable i econòmicament rentable.

Aquesta fórmula d’autoproducció està tenint una gran expansió en països del nord d’Europa, una expansió que encara no s’ha produït a Catalunya, malgrat que les condicions climàtiques són molt més favorables que en aquests països.

Ara, però, Som Energia considera que ha arribat el moment de promoure aquesta fórmula i per això es posa en marxa la campanya de compra conjunta d’instal·lacions d’autoproducció solar entre els socis i sòcies de la cooperativa. D’aquesta manera es vol possibilitar que cada vegada més persones puguin accedir a produir-se la seva pròpia energia per assolir un model més distribuït i lliure.

Som Energia posa al servei dels socis i sòcies de la cooperativa la seva solvència com a organització i, sobretot, la convicció que aquesta iniciativa està en sintonia amb els seus valors de sostenibilitat i economia social.