Cardedeu, Granollers, Parets i Sant Celoni tindran punts d’assessorament fix de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha posat en marxa recentment, a través de diversos acords amb l’Administració pública local i amb entitats del territori, uns nous punts fixos d’assessorament sobre cooperativisme i Economia Social i Solidària. Fins al moment aquests acords s’han fet amb el CSETC (Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu) de l’Ajuntament de Cardedeu, el Servei d’Empresa i Emprenedoria de l’Ajuntament de Granollers (ubicat a Can Muntanyola), l’Ajuntament de Parets del Vallès (en concret, amb l’SLOP, Servei Local d’Ocupació de Parets del Vallès) l’entitat cultural La Clau que obri tots els panys, de Sant Celoni.

Els PuntsCoop són serveis públics i locals d’assessorament i acompanyament per a persones emprenedores que tinguin intenció d’iniciar un projecte empresarial col·lectiu, empreses que vulguin millorar la seva viabilitat o associacions que pretenguin fer la transformació a empresa, sempre en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Tot plegat va dirigit a persones emprenedores que vulguin iniciar un projecte empresarial col·lectiu; a iniciatives d’ESS (cooperatives, fundacions, associacions, societats laborals, etc.) que pretenguin enfortir-se, consolidar-se o enxarxar-se; a entitats sense ànim de lucre; a entitats socials amb activitat econòmica; i a petites i mitjanes empreses interessades en l’ESS. S’ofereixen diverses línies d’assessorament sobre els recursos disponibles en l’ESS, a més d’orientació en gestió empresarial i en els tràmits de constitució d’una empresa de l’ESS, acompanyament a mida per a l’elecció de la forma jurídica que tingui més encaix i suport a la constitució d’una empresa de l’ESS, i acompanyament a mida per a la transformació d’una Societat Civil Privada (SCP) o una associació en una empresa de l’ESS.

Tots quatre serveis d’assessorament s’oferiran fins a finals d’octubre, però estaran tancats el mes d’agost.

PuntCoop Cardedeu

El CSETC de Cardedeu (carrer Josep Vilaseca, 23) és des d’aquest mes de juny l’espai d’assessorament fix al municipi cada dilluns a la tarda, de 16 a 18 h. Per assistir-hi s’ha de contactar amb el CSETC mitjançant el correu info@csetc.cat o el telèfon 93 833 43 02.

PuntCoop Granollers

Can Muntanyola (camí del Mig, 22, P.I. Palou Nord) és també des d’aquest mes de juny l’espai d’assessorament fix a la ciutat cada dijous al matí, de 9.30 h a 13 h. Per assistir-hi s’ha de contactar amb Can Muntanyola mitjançant el correu empresagm@ajuntament.granollers.cat o el telèfon 93 861 47 83.

PuntCoop Parets

L’SLOP, el Servei Local d’Ocupació de Parets (carrer Major, 2-4), serà a partir del mes de juliol l’espai d’assessorament fix al municipi els últims dijous de cada mes a la tarda, de 18 h a 20 h. Per assistir-hi s’ha de contactar amb l’SLOP mitjançant el telèfon 93 573 88 88.

PuntCoop Sant Celoni

El Centre Cultural La Clau (carrer d’Alguersuari, 16, Sant Celoni) també serà a partir del mes de juliol l’espai d’assessorament fix al municipi els dimarts a la tarda cada 15 dies –3, 17 i 31 de juliol; 18 de setembre; i 2, 16 i 30 d’octubre–. Per assistir-hi s’ha de contactar amb La Clau mitjançant el correu info@laclaubaixmontseny.org.

Tot i que hi hagi horaris fixes, l’Ateneu es pot adaptar a altres horaris depenent de les necessitats de les persones que volen rebre assessorament i/o acompanyament.