Convocatòria oberta d’ajuts a les “Comunalitats Urbanes”

El Departament d’Empresa i Treball obre una convocatòria d’ajuts per a la transformació del model productiu i la democratització de l’economia catalana.

El Departament d’Empresa i Treball (en concret des de la Direcció general d’Economia Social, les Cooperatives i el Tercer Sector) impulsa una nova línia de subvencions destinada a protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana per revertir els efectes de la Covid-19 en l’economia comunitària i de proximitat als barris i ciutats del país.

El programa “Comunalitats Urbanes” busca, a través de l’impuls de nous projectes d’ajuda mútua, reforçar “la trama invisible que dóna vida a les ciutats”: petit comerç, xarxes de suport mutu, cooperatives, associacions veïnals, autònoms, etc. En concret, per optar-hi cada comunalitat ha de partir d’un territori de com a mínim 20.000 habitants: ciutat, barri o qualsevol territori dins un mateix municipi.

Objectius

  • Ajudar a la construcció de les relacions i de projectes socioeconomics d’ajuda mútua
  • Crear mercat social, de nous projectes econòmics i ocupació de proximitat
  • Estendre els valors i les pràctiques de l’ajuda mútua, de l’ESS, del dret a la ciutat i de participació directa de la població

Àmbit temporal

L’àmbit temporal de les accions a dur a terme en el marc d’aquesta convocatòria serà des del 16 de febrer de 2022 fins al 15 de febrer de 2024. L’inici de les actuacions de totes les línies ha de ser obligatòriament durant l’any 2022.

El termini de presentació de sol·licituds és del 18 de febrer al 10 de març (a les 15:00h). Les bases es poden consultar aquí i la subvenció es pot tramitar en aquest enllaç