El lliurament del Premi Raimon Badia serà el 10 de maig a Sant Cugat

El pròxim 10 de maig a les 17 hores, a la Sala Annexa del Casal Torreblanca (Sant Cugat), tindrà lloc l’acte de lliurament de la quarta edició del Premi Raimon Badia d’Educació no formal i Cooperativisme, impulsat per Doble Via Cooperativa, la Fundació Collserola i l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la participació acadèmica de totes les universitats catalanes que imparteixen els estudis d’Educació Social i Pedagogia. També hi col·labora l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. L’acte comptarà amb la presència de diferents personalitats del món acadèmic i institucional, i molt especialment de l’alumnat universitari, el professorat i les professionals que han participat en aquesta edició.

 En aquesta quarta convocatòria han estat 6 els equips nominats com a finalistes, que han presentat treballs emmarcats o bé en l’àmbit dels serveis socioeducatius i pedagògics en espais d’educació no formal i de lleure o bé en l’àmbit dels serveis d’acció social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En finalitzar el termini de presentació el comitè científic, format per persones acreditades i representants de les entitats acadèmiques col·laboradores i d’altres institucions, va reunir-se per consensuar el veredicte final, que es desvetllarà en aquest acte de lliurament.

El Premi Raimon Badia d’Educació no Formal i Cooperativisme està adreçat a les persones que cursen els estudis de Grau en Educació Social i Pedagogia de totes les universitats catalanes que hi han volgut col·laborar.

Els seus objectius són reconèixer els millors treballs universitaris amb fonamentació teòrica i amb una clara orientació pràctica i innovadora, que proposin intervencions centrades en les persones, afavorint la seva participació i protagonisme, i sensibilitzar i promoure els valors del cooperativisme en els centres universitaris i a la societat en general.

Els treballs han de permetre ser implementats de forma viable. I és per aquesta raó que les universitats s’hi han mostrat interessades, atès que aquest Premi aproxima l’activitat acadèmica a la realitat del teixit socioeconòmic d’acció social i al cooperativisme d’una forma pràctica i enriquidora per les estudiants que hi participen.

El premi atorga als equips guanyadors una beca d’estudis de 1.000 euros i els ofereix la possibilitat de posar en pràctica el seu projecte a Doble Via Cooperativa o, en tot cas, els facilita l’accés a una xarxa d’entitats socials i culturals col·laboradores, perquè aquestes puguin acollir les pràctiques derivades tant de les propostes guanyadores, com de les finalistes dins la seva organització.