El projecte d’habitatge cooperatiu feminista i inclusiu de La Renegà engega la campanya de cofinançament

Dimarts arrencava la campanya de captació de sòcies i fons de La Renegà, una comunitat de dones que vol aixecar un projecte d’habitatge cooperatiu feminista en cessió d’ús a Santa Maria de Palautordera.

L’objectiu d’aquesta campanya és doble: d’una banda, aconseguir sòcies col·laboradores que vulguin aportar capital social a la cooperativa; de l’altra, recaptar 76.000 € per finançar la construcció de dos habitatges socials destinats a dones en contextos de violència.

El projecte de cohabitatge es va començar a gestar l’any 2017 i està impulsat per 10 dones sòcies, de diverses edats, la majoria residents al municipi i al Vallès Oriental, que volen convertir casa seva en un espai d’aprenentatge i empoderament personal, col·lectiu i comunitari arrelat al territori, des de la perspectiva feminista, l’autogestió i la sostenibilitat ecològica.

A més dels 10 habitatges per a dones sòcies, el projecte contempla la construcció de 2 habitatges socials destinats acollir dones en situació de vulnerabilitat. Aquests habitatges estan pensats perquè puguin resoldre una necessitat que des dels col·lectius feministes i des dels moviments socials de lluita per l’habitatge han identificat des de fa anys: la gran dificultat que moltes dones tenen en l’accés a l’habitatge i la de consolidar xarxes de suport al voltant d’aquelles dones que estan en un procés de recuperació d’un context de violència.  Es preveu que aquests habitatges es puguin finançar amb donacions a fons perdut per un import de 36.000 € cada un.

La Renegà està sent acompanyada per Perviure i també rep el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Com fer donacions o esdevenir-ne sòcia col·laboradora

La campanya de captació de sòcies col·laboradores s’efectuarà principalment a través de trucades a entitats i empreses afins al projecte, mentre que la de captació de fons se centralitzarà a través d’una pàgina a la plataforma Goteo amb tota la informació sobre la campanya. Aquesta tindrà una durada de dos mesos i desplegarà un conjunt d’accions i materials tant presencials com digitals per animar tothom a participar-hi, com ara unes jornades de reflexió al voltant del cohabitatge ecofeminista i la compartició de diversos materials comunicatius per difondre-la a través de les xarxes.