L’Ateneu Cooperatiu impulsa el 5è programa formatiu per crear cooperatives al Vallès Oriental

Aquest mes de maig arrencarà la 5a edició de l’Itinerari CREA, el programa formatiu que promou la creació de cooperatives al Vallès Oriental. L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitza aquesta proposta que es desenvoluparà en cinc sessions entre l’11 de maig i el 29 de maig.

En plena primavera, l’Ateneu Cooperatiu vallesà vol treballar perquè aflorin nous projectes cooperatius a la comarca. Amb aquest itinerari, les assistents adquiriran els coneixements bàsics per a la creació i gestió d’una cooperativa, la fórmula jurídica que millor pot recollir els valors de l’Economia Social i Solidària (ESS). Es tracta d’un itinerari formatiu i d’acompanyament a persones i a equips que estiguin pensant a crear o consolidar projectes cooperatius transformadors, posant especial atenció en aquells que tinguin com a protagonistes les persones per sobre del lucre i que tinguin un impacte social o ambiental positiu.

Els principals objectius de l’Itinerari CREA són: conèixer com planificar i dur a terme la creació d’una cooperativa; aprofundir en l’estructura jurídic-societària de les cooperatives; entendre els funcionaments de les vinculacions societàries i els règims laborals aplicables; i capacitar per analitzar diversos escenaris financers i promoure bones pràctiques comptables i de comercialització.

L’itinerari està adreçat a entitats i persones interessades a emprendre de forma col·lectiva i creant un impacte social i ambiental positiu, amb ganes de crear una cooperativa com a model econòmic. Les sessions són gratuïtes amb inscripció prèvia i es recomana participar-ne a les cinc.

Pel que fa a la metodologia de la formació, les sessions seran presencials al Centre Cívic Nord de Granollers; en Marc Fernández –tècnic de l’Ateneu Cooperatiu– serà el formador de la primera sessió, i les altres quatre sessions aniran a càrrec de diferents consultores de Facto Cooperativa, SCCL –Cristina Isun, Ana Gonzalvo, Elena Delgado i Pau Serrat, respectivament–.