El segon Premi Raimon Badia fomenta els serveis socioeducatius en línia

Ja està en marxa la segona edició del Premi Raimon Badia, d’educació no formal i cooperativisme, impulsada per Doble Via SCCL, la UAB i la Fundació Collserola i que compta amb el suport i amb recursos de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental com una de les activitats de l’eix de treball d’educació.

Enguany, el confinament i la situació d’excepcionalitat sanitària ha portat a replantejar noves maneres de donar resposta a les necessitats que s’estan generant actualment en el marc de l’educació no formal i la pedagogia social, per la qual cosa el premi convoca iniciatives d’acció sociocultural i comunitària des d’una nova perspectiva: la virtual. Aquesta segona edició s’emmarca dins d’aquesta complexa realitat i vol reconèixer aquells treballs que permetin mantenir, promoure i adaptar els serveis socioeducatius en format en línia mitjançant l’ús de les TICs.

El premi pretén captar les iniciatives de les estudiants de la UAB, que apostin per generar noves eines i/o recursos innovadors, amb una mirada àmplia i oberta, en què la presència educativa i l’acompanyament quedin preservats, tot superant la no presencialitat. És a dir, que permetin i garanteixin l’accés a l’oci creatiu, a la cura de les persones, a l’atenció social i a la participació comunitària en situacions d’aïllament o dificultats de mobilitat per motius personals o col·lectius.

El passat 24 de gener es va tancar el període d’inscripcions i en aquesta segona convocatòria ja es compta amb 10 equips participants integrats per un total de 28 persones que proposaran projectes al voltant de: els serveis socioeducatius per a persones en situació de vulnerabilitat (2); l’acció social comunitària amb gent gran: promoció de l’envelliment actiu (4); la programació cultural i de proximitat destinada a tota la població (1); i l’oci creatiu des de l’educació del lleure destinat a infants i joves (3).

El termini de presentació dels projectes finalitza el 30 d’abril. El comitè científic, format per persones acreditades, representants de les entitats acadèmiques col·laboradores i d’altres institucions, emetrà el veredicte final en un acte de lliurament del Premi Raimon Badia a finals de curs acadèmic 2020-2021.

Podeu trobar més informació d’aquesta nova convocatòria en l’espai adaptat de la pàgina web Premi Raimon Badia.