L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental edita un catàleg per a la consolidació de cooperatives

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès ha editat el catàleg Consolidem-nos! Assessoraments a la consolidació de cooperatives. En aquest catàleg es pot consultar els serveis que porta a terme l’Ateneu per a la consolidació d’empreses i entitats de l’economia social i solidària.

Cal destacar que els serveis d’assessoraments per a entitats de l’economia social és gratuït, com també ho són la resta d’activitats de sensibilització, formació i enxarxament entre projectes que realitza a l’Ateneu Cooperatiu.

Quan es parla de Consolidació, concretament està referida a millorar la competitivitat, així com l’eficiència i la productivitat, en equilibri amb el desenvolupament de les persones que formen part de la cooperativa; proporcionar eines i processos de gestió útils i pràctics en el funcionament diari de les cooperatives, que donin resposta a les seves necessitats prioritàries; sistematitzar els continguts generats; i assegurar la sostenibilitat dels projectes en el temps.

Per treballar en la consolidació de qualsevol projecte, l’Ateneu Cooperatiu se centra en tres grans elements que cal tenir en compte. Els processos, en què les cooperatives assessorades adquiriran eines per a la millora de la gestió i administració de l’entitat; introduiran noves eines i mètodes de treball; i treballaran la innovació social. L’economia, centrada en la viabilitat i en la gestió financera de l’entitat, i en cercar noves formes de finançament. I les relacions, consistent a millorar la participació interna i els models de governança, així com la intercooperació o la gestió de les persones que formen l’entitat.

El catàleg es pot consultar en aquest enllaç o fent clic a la imatge.