Els Ateneus Cooperatius presenten VilaESScoop, un escape room virtual per apropar el cooperativisme a les aules

Els Ateneus Cooperatius han presentat VilaESScoop, una nova eina virtual i didàctica que permetrà al personal docent apropar l’economia social i solidària i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida dinàmica i amena.

Es tracta d’un joc educatiu, que s’ha dissenyat pensant per oferir una alternativa a les sessions presencials, i, per tant, un recurs que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pels joves en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica. VilaESScoop anirà acompanyat d’altres materials pedagògics a l’abast del professorat que permeten fer un treball previ o posterior dels principals conceptes i continguts de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme.

Tot plegat es tracta d’un escape room virtual amb quatre nivells o enigmes per resoldre amb continguts diversos de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme: l’assemblearisme, el model productiu i l’agroecologia, el model de cures i el model de consum de proximitat.

El joc està adreçat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i alguns dels objectius d’aprenentatge que contempla són: introduir o aprofundir en els conceptes bàsics de l’ESS i el cooperativisme; comprendre el moviment cooperatiu com una alternativa real al model de gestió econòmica avui encara dominant; fomentar el treball cooperatiu i la col·laboració entre l’alumnat; desenvolupar capacitats resolutives davant el plantejament de reptes; afavorir el pensament crític i reflexiu; aaptar l’atenció i potenciar la recerca de noves informacions seleccionant les fonts fiables i contrastant amb la realitat de cada territori; i impulsar l’avaluació continuada d’adquisició de nous aprenentatges com a mètode de revisió dels coneixements adquirits.

El centre educatiu interessat a accedir al joc virtual s’ha de posar en contacte amb l’Ateneu Cooperatiu de referència per inscriure’s i sol·licitar-ne la participació (en el nostre cas, tant per a les inscripcions com per demanar-ne més informació cal escriure un correu a berta@ateneucoopvor.org). Un cop acceptada la sol·licitud, les tècniques de l’Ateneu facilitaran la informació necessària al docent amb els codis d’accés i les instruccions bàsiques per dur a terme l’activitat. L’eina estarà disponible durant tot aquest curs escolar.

 

ENTRA-HI PER A MÉS INFORMACIÓ